Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stres ze školy atd

Od: larika odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, tento i minulý rok se hrozně stresuji ze školy, protože mám pocit, že mi učení moc nejde, ikdyž to tak úplně není. Jsem ve druháku na střední, nejdou mi moc předměty jako fyzika nebo čeština. Ikdyž se na testy podstivě učím a vždy doma všechno vím, ve škole všechno pokazím a dostanu třeba 3,4. A já se s tím prostě nedokážu vyrovnat. Odmalička mi rodiče vštěpovali do hlavy, že nic jiného než 1 domů přinést nesmím a ikdyž jim jsou teď moje známky ,,jedno" a říkají, ať se s tím tak netrápím, já to nedokážu pobrat. Brečím (nejen kvůli tomu) klidně hodinu každý den nebo mám alespoň špatnou náladu celý večer. Začalo mi po dvou letech zase akné, nemůžu v noci moc spát... Cítím se prostě úplně jiná, než ostatní v mém věku, kteří si užívají a mají úplně jiné starosti než já... Já většinou odpoledne přijdu ze školy, jdu na procházku a pak se jdu až do večera učit nebo čtu knížku... Kamarádu moc nemám, kluci mě taky nezajímají... Co mám dělat? Jak se přestat stresovat kvůli škole a začít žít normální život jako ostatní?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já se tedy na střední téměř vůbec neučil. Stačilo mi co bylo ve škole a co jsem nevěděl, to jsem se doučil na písemku a zapomněl :). Končil jsem trojkama a čtyřkama. Nic na chlubení. Vím, ale život jsem si nezkazil.

Školu se nelze učit nazpaměť jak básničku. Pak vylezeš školu a nebudeš v zaměstnání umět nic. Nepochopíš co se po tobě chce. Už jsem takového kolegu zažil.

Látku je potřeba chápat (fyzika, matematika,...).

Na tvůj problém nelze univerzálně odpovědět. Je potřeba změnit chování a najít si kamarády. Pak jde učení mnohdy lépe, protože se dá navzájem opisovat nebo doučovat. Každý umíme něco.

Zlepšuje to známky i smysl pro kolektiv a teamovou práci.

P.S.: Já třeba nesnášel dějepis. K čemu mi bude vědění o husitech a přemyslovcích nebo datumy básníků a spisovatelů v českém jazyce. K prdu jako autotronikovi :). Řekl jsem to učitelce tehdy a dnes se tomu směju, že jsem měl pravdu. *smich*

I skladnik ve sroubarne si muze precisti...*cteni*

kami123

vergilia v originále?

tomatosoup
hodnocení

1x

Musíš se naučit mít vše v zadnici*tyty* Vyloženě to nepřehánět, nosit dobré známky je potřeba, ale zase u toho nevysedávat celé hodiny, ať si zbytečně nenamaháš. Jdi si ven třeba zaběhat, projít se po městě a vydechnout. Doma si třeba uvař čaj, čti knížky nebo si pusť nějaký film.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]