Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na tyto aritmeticke posloupnosti?

Od: psoloupnosti odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
už druhým dnem přemýšlím nad cvičeními 2.9, 2.10, 2.11,2.12. Až na 2.12 jsou to všechny pouze obecné úlohy a s nimi mám problém. Neporadil by mi někdo prosím? Klidně stačí jen nějak nakoupnout a třeba to vypočítám. Děkuji moc :)

Jak na tyto aritmeticke posloupnosti?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

2.9 :

ak je an aritmeticka, potom plati pre kazdy dva nasledujuce cleny : an+1 = an + d alebo an+1 - an = d

teraz mame bn, kde bn = 4 an, a okrem ineho aj bn+1 = 4 an+1

spocitame rozdiel bn+1 - bn = 4an+1 - 4an = 4 (an+1 - an) = 4d

QED

hodnocení

2x

2.10 : prostou uvahou, ked su cleny bn vzdy o 2 vacsie ako an, tak pri ratani rozdielu bn+1 - bn sa tie dvojky zrusia a postupnost je opat aritmeticka, diferencia je rovnaka

posloupnosti
hodnocení

Děkuji moc :) za ty dva příklady, teď jsem je pochopila. Děkuji
kami123

2.11

pokud dáš d=1, tak můžeš rovnost ověřit jen s koeficienty a zjistíš že se to nerovná.

Mimo případ k=m

2.12 je snad jasné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]