Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik může mít člověk maturitních vysvědčení?

Od: varanta* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
chci se zeptat (možná je to hloupá otázka), kolik může dostat člověk maturitních vysvědčení. Myslím například, jestli by jich mohl mít třeba 6. Teď abych to vysvětlila. (z mého pohledu)
Když bych byla na nějaké střední...já nevím, třeba zdrávka, ale chtěla bych jít na jinou, bylo by možné zůstat pořád přihlášená na tý zdrávce? Jakože bych pořád přecházela ze školy na školu, a nakonec bych zůstala přihlášená na 6ti středních školách s tím, že bych poté měla 6 maturitních vysvědčení. Z toho bych chodila třeba jen na jednu, ale (samozřejmě) bych dělala úkoly a ty ostatní věci z ostatních středních škol.
Takže...bylo by tedy možné mít šest maturitních vysvědčení? Jako já neříkám, že to možné není, ale asi by to člověk vše neutáhnul...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Musíš uzavírat klasifikaci každé pololetí, musíš mít závěrečná vysvědčení. Ty bys tam ale nebyla, takže měla bys absence a tím nesplněnou docházku včetně praxe. Takového studenta škola vyloučí a maturita nepřipadá v úvahu, když nemáš splněno.. Už technicky to nejde. Možná jednu ze dvou škol dělat dálkově. Nebo jednu po druhé, kde mohou uznat některé předměty.

007cz
Liska5 Můžu Vám položit otázečku? K tématu.
liska5

Ano. Sem s ní. Jen už nejsem registrovaná, tudíž nemám vnitřní poštu.

007cz
Děkuji, k otázce, dcera předloni maturovala, nematurovala z matiky, jelikož neumí počítat. Nyní navštěvuje další střední školu, kde dochází jen na odborné předměty, byly ji uznány maturitní předměty, jenže jí bylo řečeno, že musí docházet na matiku a na maturitní zkoušku ač je nepovinná. ( Maturovala z Angličtiny za 1, a raději by chodila tam). Musí maturovat a docházet na matiku?
liska5

Tak už jsem tady, ale přesně Vám to neřeknu. Už nejsem ve školství 11 let. Poslední mi maturovali v r.2006. Mnohé se mohlo změnit. Hlavně, co se týká pravomocí soukromých škol. Byla jsem na státních /gympl, hotelovka/. Takže bych komunikovala s vedením oné nové školy, jaká mají pravidla a chtěla bych vysvětlení. Zřejmě mají širší rozsah učiva z matematiky, větší dotaci hodin matiky v ročnících, než škola předešlá. A obor má zřejmě blíž k exaktním vědám. Doplnit ten rozdíl, chápu. Ale není mi jasná jedna věc: To jako všichni na té škole mají povinnou maturitu z matiky? Nebo jen pro ni nachystali takovou podmínku?

tenchytrej*

Pokud má nepovinnou maturitu z matematiky, tak záleží už jen na povinnosti předmětu. Může mít klidně povinnou matematiku, ale nemuset z ní maturovat. A pokud ji na střední dříve vážně neměla, tak ji chtít klidně mohou. Vy byste (nebo dcera) měla nějak dokázat, že tu matematiku už třeba měla.

007cz
Na předešlé škole maturovala z cizího jazyka, matiku absolvovala, klasifikována, prospěla. Na nynější škole ji bylo řečeno že musí maturovat z matiky, jelikož z angličtiny už maturovat nemůže, přitom zkouška povinná není.
liska5

Už vím, jak to je myšleno. Jen jestli existuje jiná přijatelná varianta, kde by se vyhnula matice?...To se asi zajdu zeptat do školy. To by mne samotnou zajímalo: Takže jí z maturitních předmětů uznají vlastně jen češtinu/?/ Když teda předpokládáme, že ty dva zbylé budou odborné a o něčem jiném..

007cz
Češtinu a AJ. Dnes nové zprávy, matikářka jí sdělila že docházet na mat. musí ale maturovat nemusí...nevím co si o tom mám myslet. Tak snad vyřešené, děkuji všem za snahu.
liska5

To bude ten rozdíl v dotaci hodin, či obsahu učiva těch dvou škol, že si to musí projít.

Myslím, že to nebude vůbec naškodu.

hodnocení

3x
A něco jako docházka vám nic neříká? Pochybuju, že se vám podaří zkombinovat tolik škol a zároveň splnit docházku, abyste byla klasifikovaná ;)
Jinak můžete mít maturitních vysvědčení kolik chcete.

hodnocení

3x

Najednou to asi nepůjde, ale postupně klíďo. Dcerka dělala po VŠ učební obor s maturitou (hodně specializovaný).

hodnocení

0x

Možná jednu střední prezenčně a další k tomu dálkově. To by šlo. Stejné předměty si nechat uznat.

tenchytrej*
hodnocení

0x

Nemůžeš být přihlášená na dvou středních najednou. U vysoké školy to jde, ale na střední ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma maturitní vysvědčení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]