Dobře, ale jak můžu mít jistotu, že ta 6 padne po 6 hodech, co znamená to v průměru, jako třeba když provedu test a 60 hodím kostkou a budu počítat kdy mi 6 padla a pak to zprůměruji tak vyjde 6? Děkuji
6x asi nebude stačit, aby 6 určitě padla, protože tam velkou roli hraje náhoda. Ale když hodíš 600x nebo 6000x, tak to přibližně každý šestý hod bude. Čím víckrát hodíš, tím se víc přiblížíš.
Pro jednotlivý hod je pravděpodobnost, že padne nějaká hodnota od 1 do 6 přesně 1/6. Více informací zde: cs.m.wikipedia.org/... (sekce Obyčejná kostka - podsekce Pravděpodobnost)
Přiznám se, že na toto nemám, ale nedalo mi to a pohledal jsem na netu. Ty předešlé odpovědi se mi vůbec nezdály. Tady je řešení pro číslo 5, číslo 6 bude stejný postup matweb.cz/... Je to tam v Řešených příkladech
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.