Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola příkladu

Od: jana2* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, jen bych se chtěla zeptat jestli mám správně výsledky.Amplituda výchylky harmonického kmitavého pohybu závaží na pružině je ym=6,2 [cm] a doba kmitu je T=1,8 [s]. 1) Napište rovnici pro okamžitou výchylku s číselnými parametry v desetinném zápisu na dvě des. místa (do pole Odpověď) 2) Jak dlouho trvá pohyb závaží z rovnovážné polohy do polohy krajní? (t1 =?) 3) Za jakou dobu vykoná závaží první polovinu této dráhy? (t2 =?) 4) Za jakou dobu vykoná druhou polovinu dráhy? (t3 =?) 1) mi vyšla 0,97s2 )1,6sa 3)0,63sPředem děkuji za kontrolu.
doplněno 26.09.21 16:30:

otázku "Napište rovnici" jsem zapomněla vymazat. U ní si jsem jistá.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

2) Doba pohybu z rovnovážné polohy do krajní polohy trvá 1/4 doby kmitu, tedy T/4 = 0,45 s. Kmit = pohyb z rovnovážné polohy (RP) do krajní, zpátky do RP, do krajní polohy na opačnou stranu, nakonec zpátky do RP.

3) Do rovnice pro výchylku y = ym * sin(ωt) dosadíme y = ym / 2 (= 3,1 cm), a vypočítáme čas t.

4) Tuto dobu vypočítáme z toho, že dohromady s předchozí dají T/4 = 0,45 s.

jana2*
hodnocení

Moc děkuji. Šla jsem na to z jiného konce.

jana2*
hodnocení

Omlouvám se, ale nejsem schopná vytknout to t. Nevím co mám dělat s tím sinusem. Budu ráda když mi ještě trochu poradíte.

jana2*
hodnocení

Už jsem to zvládla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]