Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Natírají se pláště válců (u každého sloupku se natírají pláště třech různě velkých válců). Plášť válce ("roura" bez kruhových podstav), rozbalený do roviny, má tvar obdélníka, jehož jeden rozměr je obvod kruhové podstavy onoho válce – tedy π*d (nebo 2*π*r) a druhý rozměr je výška v toho válce. Obsah obdélníka se rovná součinu jeho rozměrů, v našem případě tedy π*d*v, což je vzorec pro plášť válce.... Pozn.: d je průměr kruhu-podstavy válce a r je poloměr...
Já to pochopil tak, že tazatel zapoměl připojit zadání. Žádné zatím nevidím, ale občas se mi stalo, že přílohy vidím až za nějaký čas.
Zdravím.
Vzhledem k tomu, že zde žádný text příkladu "nevisel", předpokládal jsem, že se dotaz týká předchozího příkladu. A ono jde o něco jiného...
Zdravím.
Jedná se o povrch válce bez jedné podstavy. Obsah podstavy-kruhu (π*r2) plus plášť (2*π*r*v)
už to zadání vidím.
Bohužel má odpověď zní, že ušít se to z toho dá, ale zuzka si u toho zastříhá a zašije. Což se učiteli asi moc líbit nebude.
(Pokud jim jde o to, aby obvodový plášť byl z jednoho kusu, tak by to bylo napsané.)
Mé zdůvodnění:
SL>ST
SL = plocha látky = SL1 + SL2
ST = plocha taburetu =STk + STv (k - ruh, v - válec)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.