Zdravím, když jsem chodil ještě na základku tak jsem se rozhodl že půjdu na učňák kvůli tomu že jsem měl v 9. třídě dvě úplně zbytečné 4. Chodím teď na obor kuchař a už vím že mě to nebaví... Ve třídě máme lidi co kouří trávu, chlastají a popřípadě propadly na základní škole. Takže se chci zeptat jak to funguje kdybych chtěl přestoupit z oboru kuchař na obor cestovní ruch? Jsou přijímačky těžké? Nebo jestli když řeknu panu řediteli že chci na jiný obor tak když mě tam nevezme tak jestli budu mít záložní plán a to je popřípadě se vrátit na toho kuchaře. Díky!
Nejdříve musíte mít zajištěny nástup na novou školu než ukončite studium na kuchařine. Zjistěte si na cestovním ruchu, zda by vás ještě během září vzali. Ředitel školy rozhoduje o přijetí. Někdo nenastoupí a uvolní se místo, ale se špatným prospěch nebudete mít velikou šanci, že by vás vzali. Můžete zkusit jiný obor, případně na jaře přijímací zkoušky na střední školu s maturitní zkouškou. Po vyučení si také můžete dodělat maturitu na dvouleté nastavbe pro vyucene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.