Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČVUT-kybernetika a robotika

Od: jdjskaksn odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
1.jaké je studium na ČVUT-robotika/kybernetika?
2.Jaký je odpad na této škole?
3.Co by bylo vhodné abych se naučil dopředu třeba po maturitě? Co z informatiky, matematiky, fyziky?
4. Vadí když jsem z gymplu a nemám ponětí co informatika je?
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Vy nemáte informatiku? To snad né!?

Jsou gymnázia, co mají robotiku jako rozšiřující předmět a jezdí na soutěže i do zahraničí. Koukni na Gymnázium Jeseník Robotika. Tam jsou obrázky, co řeší a sestavují. Jinak matika, fyzika a výpočetní technika, to je základ.

jdjskaksn
16.09.21 21:36
hodnocení

Ne nemáme
liska5

Tak výpočetní techniku, pořítače...

liska5

Tak výpočetní techniku, pořítače...?

Musím se zeptat vnuků, mám jich na gymplech několik ve více městech, jak to mají.

hodnocení

0x
Předpokládám, že se jedná o FEL. Já studoval na strojarne, obor inženýrská informatika, automatizace. Studium bylo normální, hodně přednášek, cvičení, laborek, zkoušek. Odpad byl celkem značný, dodělal to každý desátý. Ale zejména proto ze se tam dostalo hodně lidí kteří to ani nechteli dostudovat. Naučte se to co chtějí na přijímačky. To že nevíte nic o informatice nevadí, pokud vám nedělá problém matika a fyzika. Stejně tam budete mít elektrotechniku, elektroniku, mechaniku, matiku, fyziku apod.

hodnocení

0x

Na ČVUT se obor KyR studuje na Fakultě elektrotechnické. Bohužel teď v době korony nejsou dny otevřených dveří, tak se podívejte se sem: fel.cvut.cz/...

Případně můžete napsat dotaz na uvedené emailové adresy - studijním referentkám nebo přímo studentům.

fram
hodnocení

0x

Na ČVUTu je také fakulta informačních technologií, novější. cvut.cz/...

Na přijímačky je nutná dobrá matika, jedničky po celý gympl přijmou někdy bez zkoušek.

Hned v přízemí FIT je sál her, přišli mi vůbec jako hrozní hračičkové. Možná je to lehčí obor než ten na elektro s těmi fascinujícími roboty.

Odpad je značný, matematika těžká, ale: 98% absolventů najde po škole uplatnění - a to je hodně. Během studia jsou stáže ve firmách s mezinárodní účastí atd.

Seznámení mají takovéhle: avc.sh.cvut.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]