Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ubytování na koleji

Od: leo21 odpovědí: 5 změna:

Ahoj, může být na koleji ubytován člověk, který není studentem VŠ? Momentálně jsem neudělal zkoušky na nynější VŠ, takže mě vyhodí. Rád bych ale zůstal v Praze (což není mé trvalé bydliště), ten rok tam pracoval a pak jak budou přijímačky, zase studoval VŠ. Je to možné?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lienextto
hodnocení

0x

Zdravím, v jakém jste ročníku? Zkušební řád totiž (zpravidla) povoluje si zapsat neúšpěšně zakončený předmět znovu příští rok/semestr (podle toho, jak je vyučovaný). Zkuste tedy mrknout (do zkušebního řádu), jestli si ho nelze zapsat znovu, že byste ho absolboval za rok.

K tomu ubytování: koleje mají často vyhraněnou část kapacity pro veřejnost, takže by to mělo jít. Informujte se na ubytovacím :)

leo21
hodnocení

Děkuji moc... no, ono je to ve skutečnosti tak, že jednu zkoušku jsem vůbec neudělal a teď mám poslední termín ještě na zkoušku z jiného předmětu, jenže pochybuji, že to zvládnu (mám černé myšlenky)... takže budu mít 2 nesplněné předměty, tudíž mě vyhodí :(

Ty předměty si nelze zapsat znova v následujícím akademickém roce? Běžně bývá 3 + 3 pokusy o ročník výše.

lienextto

Zkuste se ještě informovat na studijním, jestli si lze předměty zapsat znovu. Jste ve třeťáku, nebo v jakém ročníku? Prostudujte si podmínky ve studijním řádu - vážně je v něm psané, že dva nesplněné předměty = vyhazov?

leo21
hodnocení

Jsem v prváku a studuji medicínu (všeobecko = MUDr.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]