Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci jít na pedárnu a neumim hvězdu

Od: jv odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chtěla bych jít na střední pedagogickou školu, už od mala jsem po tom toužila, problém je v tom že abych se tam dostala musím udělat talentovky. Talentovky se skládají z několika částí a jednou z nich je i akrobace. Měla bych umět kotrmelec, hvězdu, holubičku a stojku. Kotrmelec a holubičku umim ale stojka a hvězda mi dělají problém. O prázdninách jsem se to učila poctivě každý den 2 měsíce a i přesto jsem se neposunula ani o kousíček. jinými slovy to prostě nejde. Myslíte že by mě tam mohli přijmout i bez toho?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Jsou učebnice základů gymnastiky, zde prostných. Asi jste nedodržela metodický postup při učení hvězdy. Když zvednu levé koleno, abych se od levé nohy odrazila, tak první na zem jde levá ruka, hlava se lehce nahne doleva, pak ruka pravá. Dotočí to samo. Dobré je učit se hvězdu, neboli přemet stranou, z velmi mírného svahu. Obličej je přitom proti zemi. Dá se to učit přes kládu v lese nebo přes lavičku a postupně zvyšovat přenos nohou. Jakmile provedení pochopíte a trochu zautomatizujete, tak zkoušejte po čáře a s rozběhem a náskokem.

Stojka je ještě lehčí. Tu se učte první. Začněte položením rukou na zem, palce zhruba proti sobě, prsty od sebe, obličej proti podlaze a odrazen jedné nohy nahoře zpočátku jen vystřídejte nohy. Hned nemusíte projít stojem. To až s opakováním.Pak totéž u zdi, která Vás nahoře zastaví. Břicho dopředu, vytáhnout z ramen, zpevnit, zůstat obličejem proti zemi a pak odrazem jedné zpět.

liska5

A názvosloví: kotoul - kotrmelec, váha předklonmo - holubička, stoj o rukou - stojka, přemet stranou - hvězda

hodnocení

0x

Možná je chyba, že se snažíte pouze o tyto dva cviky, ale nezpevňujete tělo jiným typem cvičení a různými druhy sportů. Nevím, jestli Vás vezmou. Můžete učit také s filozofickou fakultkou, tam se nehlásíte? Tělocvik nezkouší.

jv
hodnocení

Na filozofickou fakultu mi připadá zbytečný se hlásit když mám absolvovaný dramatický obor, hru na klavír a 7 let baletu (musela jsem skončit kvůli zdravotnímu problémům, kvůli kterým mi dělá problém i ta hvězda a stojka), také miluji kreslení a malování a mám moc ráda děti, prostě jen ta hvězda a stojka mi v tom brání. Ale děkuji
Počkat,Vy už máte absolvovanou SS? Pak by možná šlo jít na předškolní pedagogiku na Pedagogické fakultě.
jv
hodnocení

byvvalapacientka Ne, zatím jsem na základní škole

hodnocení

0x
Pěkný den a co se tak domluvit s paní učitelkou na tělocvik,aby ti ukázala,jak na to. A potrenovala s tebou?
jv
hodnocení

Na naší škole bohužel chybí učitelé tělocviku, takže na tělocvik nikoho kdo by to uměl nemáme

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]