Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita z matematiky

Od: teri20 odpovědí: 4 změna:
Ahoj, za 1,5 roku prakticky budu stát před maturitou, chci se každopádně na něco zeptat.
Normálně mám 2 roky nástavby na gastronomii, chtěla jsem si vybrat němčinu, kterou umím docela dobře, ale byla jsem jediná ze třídy kdo jí chtěl a tak musím maturovat buď z angličtiny nebo matematiky. Ptala jsem se zda-li bych opravdu nemohla maturovat z NJ, ale nelze udělit výjimku. Bohužel ani jedno mi nejde, myslíte, že když si najdu doučování, tak jsem schopná se naučit na maturitu z angličtiny, za tak krátkou dobu? Nebo nemám šanci a mám se soustředit raději na matematiku? Sice nemám dobré logické myšlení, ale slyšela jsem, že ta maturita z matematiky na SŠ není až tak těžká.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A Nemcina se na vasi skole vubec nevyucuje, ze z ni nemuzes delat maturitu?

Pokud se totiz v radnem rozsahu vyucuje, mas ze zakona pravo z ni vykonavat maturitni zkousku, a je pritom jedno, kolik dalsich lidi se na ni prihlasilo.

Ale soudim, ze tim prihlasenim myslis na vyucovani predmetu jako takoveho a tedy, ze nevyucuje. Je to tak?

-

Pa si asi vyber spise tu AJ. Logickemu mysleni se nenaucis, at se budes snazit jakkoliv, AJ s doucovanim za 1.5 roku na maturitni level urcite a navic Te zrejme bude v buducnosti vice platna, nez maturitni level matematiky.

hodnocení

0x
AJ. Jestli se nezměnily podmínky, můžete mít u psaní slohové práce slovník (slovíčka a fráze se dají dohledat) a také u přípravy na ústní máte k dispozici slovník (kdo rychle hledá, hodně si může napsat na přípravný papír na který se dívá během ústního zkoušení). Hodně se dá vytvořit za pomocí slovníku.
doplněno 06.09.21 19:37: Matematika je dále v životě nepoužitelná, když nejdete na technickou nebo ekonomickou VŠ.
Pro život je lepší angličtina i pro zaměstnavatele alespoň na maturitní úrovni.
kare
U matematiky může mít tabulky a kalkulačku. Navíc se píše jen jeden test nic víc. *palec*

hodnocení

0x

Tady je odkaz na stránku cermatu, kde ve spodní části stránky je uvedeno tel. číslo na informační linku. Doporučuju dotázat se tam, zda je možné přihlásit se na maturitu z předmětu, který na dané škole není vyučován a pokud ano, tak jak je to organizačně řešeno.

https://cermat.cz/

Myslím si, že za rok a půl lze při intenzivním studiu v pohodě zvládnout výuku angličtiny tak, aby z ní student mohl maturovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]