Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ústní pohovor

Od: www odpovědí: 3 změna:
Ahoj
zítra mám pohovor ohledně přijetí na školu a měla bych asi ukázat nějaky zájem o obor (ekonomika) problém je v tom, ze vůbec nevím co jim mám říct a jak odpovídat ...popravdě o tom oboru nic nevím a na školu jsem se hlásila jen jako jakousi záchranu když nic jiného nevyjde...no a ono nevyšlo. Takže máte někdo nějaký tip, potřebuju aby mě vzali

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Asi bych uvedla, že ekonomika prolíná všemi obory, že je obecně potřebná pro činnost každé firmy či organizace, a tak se domnívám, že bych našla snáze uplatnění a ještě někomu byla svými znalostmi platná. Prostě jde o hospodaření s penězi, rozpočty, příjmy, výdaje, zisky, nákupy, mzdy, daně, vyúčtování...

fram
hodnocení

1x

Nejstručnější ekonomika = taháky: teenage.cz/...

Nebo zaběhni do knihovny do knížek něco rychle nastudovat, něco ti tam třeba poradí. Baťovu fylosofii nastudovat nestačíš, ale můžeš říci, že tě zajímá...Zlom vaz, držím *palec2*.

hodnocení

0x

- Rychle si přečti nějaké špičkové knížky o ekonomice. >> při čtení Tě možná něco napadne a můžeš to uvést jako svoji oblíbenou četbu

- Podívej se, jak se vyvíjela česká a mezinárodní ekomonika v ČR. >> můžeš říct, že vývoj ekonomiky už nějakou dobu sleduješ

- Zkus si podle nějakých návodů udělat základní statistiky nebo předpovědi. >> ve volném čase si ekonomické modely dělají nadšenci

- Nějakou brigádu v oboru už asi nestihneš, ale třeba sehnat někoho, kdo v oboru pracuje a seznámit se s tím, co dělá a nějak mu zkusit vypomoct... Můžeš pak říct, že si plánuješ brigádu v oboru. >> zajímáš se už o práci v oboru

- Porozhlédni se třeba po nějakém kurzu, přihlas se a můžeš říct, že se na něj chystáš. >> ekonomicky se vzděláváš i mimo školu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]