Nejste přihlášen/a.
Nekdo zari, nekdo v zari.
Jsou dva opravne terminy a zkouska se opakuje pouze z toho, co se nepovedlo.
Pokud by mela nastupovat na VS, prvnim opravnym terminem v zari by to mela stihnout.
Pokud neudela ani na treti pokus, konci a za nejvyssi dosazene vzdelani se povazuje ZS.
Neměla by se více starat mladá, než vy? Já bych ji vysvětlila a názorně ukázala, co nebude, když neodmaturuje. Žádné přsvědčování! Sebrala bych jí všechno a nedovolila kupovat ani hadříky, ani kosmetiku, ani nic. Tak aby si zvykala, jak to bude bez vzděláná a bez zaměstnání. Případně jen trošku, co by si vydělala na páse. Tak jsem to kdysi dělávala, mladé jsem ubrala nebo úplně sebrala kapesné. Nepracuje, nemá. Fungovalo to.
Jajinku, jenže vy jste chtěl. Chtěl jste udělat školu, chtěl jste, měl jste cíl. Mladá, na kterou se ptá táta, ta má lehkou hlavu, protože se postará tatík. Už v srpnu tuší, že maturita nedopadne dobře. Tatík, ne mladá. Ta má všechno, proč by se starala, o něco snažila, když se táta postará?! A pak bude velká holka a bude chtít mít všechno, co mají jiní. Bez vzdělání, bez uskrovnění, bez schopnosti chápat, že bez práce fakt koláče nejsou. Bez muže s děckem. A pak tady budeme číst, jak už několikrát, zpověď a žádost o radu, jak se zadluženopu dcerou. Tloukla jsem do hlavy dvěma dcerám: "Musíš mít vzdělání, střechu nad hlavou a práci". Musí to pochopit tak, jak to pochopily moje mladé.
Když ji nedá na první pokus, má dva opravné. Jeden opravný je v září a druhý opravný je za rok. Když to neudělá na ty tři pokusy, má v podstatě jen ZŠ. Pokud by chtěla opakovat, musí se zeptat ředitele, ten to musí potvrdit.. Ale nebojte, maturita je tak lehká, že ji dá skoro každý, který se na tu maturitní látku, alespoň trochu podívá...
Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Do maturity spousta času, když dcera půjde do sebe, zabere a bude se učit, určitě to dá. Možná by si mohla vyjednat i doučování, buď s matikářkou, nebo s některým z chytřejších spolužáků.
Pokud bude mít slušné výsledky v hodinách a profesorka bude vědět, že se snaží, nehází to za hlavu, při maturitě ji podrží.
Jinak maturitu je možno dělat 3 x, 1 x normální + 2 x opravnou. Potom ledas opakovat ročník, pokud vedení školy povolí.
Kdo říkal, že 6 x, dělá si z Vás legraci. To by se mohl přihlásit ke studiu i Pepek Vyskoč a na pošesté by to určitě udělal.
Když bude vidět snaha a zájem o předmět, určitě to děvče dá. O tom doučování porozmýšlejte. Lepší oželet nějaké peníze, ale udělat to. Jaga.
jancaak - to jo, ale už to nejsou standardní pokusy. jak píšete, už se musí opakovat ročník. škola nemusí opakování ročníku povolit (a třeba škola, kde maturovala holka, rovnou upozorňovala, že opakování ročníku obecně nepovoluje, vyjma například zdravotních důvodů). potom je možné najít si jinou školu, která dotyčného přijme do čtvrťáku. což může, ale taky nemusí vyjít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.