Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup ve třetím ročníku

Od: anonym2 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
Jdu do třetího ročníku na gymnáziu a už nevím moc co dál. Škola kterou jsem si jako tupec vybral je jedna z nejtěžších v okolí. Až poslední dobou si ale uvědomuji, že sem vůbec nepatřím. Nemám tu kamarády a mám pocit že ze mne gympl vysává život. Proto se chci zeptat, je dobrý nápad přestoupit na jinou školu? Mám vybranou konkrétně kterou, ale je poměrně velká možnost že by mne poslali do prvního ročníku.
Také se chci zeptat, lze přestoupit řekněme v prosinci, nebo je to nastavené na začátek školního roku?
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Zažila jsem, že z gymplu přecházeli na hotelovku. Nejen odborné předměty, ale i praxi bylo třeba si dodělat. Společné předměty jim byly uznány. Jen je třeba včas mluvit s ředitelem nebo zástupcem té odborné školy. Jen škola, co Tě má přijmout, rozhodne.

hodnocení

0x

Na tu vybranou školu zajdi, za sekretářkou a zeptej se jí, jestli by byl možný přechod a do kterého ročníku. Až budeš vědět, dej řeč s rodiči.

hodnocení

0x
Do vyššího ročníku budete dělat rozdilove zkoušky za odborné předměty, které na gymnáziu nebyly. Stejné předměty je možné uznat. Ty, které jste neměl, musíte doplnit, jestli nastoupit do vyššího ročníku.
Přestoupit je možné během školního roku. Záleží na domluvě s ředitelem nové školy, jestli přijme nového studenta a do kterého ročníku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]