Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poprosit rodiče o novou tašku do školy?

Od: makovicb odpovědí: 13 změna:
Chtěla bych novou tašku do školy,ale nevím jak to říct(premluvit) rodiče.
Chtěla bych tašku od Topgalu za 1 750 kč (samozřejmě bych si to zaplatila z kapesnýho)
Máte nějaký tip jak jim to říct a zároveň je přesvědčit?
Děkuji moc a přeji hezký zbytek prázdnin

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Co začít tím, že se jich normálně zeptáte, zda by to šlo? :)

hodnocení

6x

Zdravím. Pokud si to zaplatíš ze svého a rodičům tudíž nezatížíš rodinný rozpočet, nevidím v tom problém. V klidu jim řekni, že by sis chtěla pořídit novou (modernější) tašku do školy a že na ni máš ušetřeno. Jestli proti tomu nic nemají..Já jako rodič bych byla ráda, že děcko nechce utrácet za "hlouposti" a chce si pořídit něco do školy.

gell
hodnocení

3x

Možná tvoje školní taška je ještě v dobrém stavu, proto máš asi obavy zeptat se. Ale neboj se, zeptej se třeba když rodiče budou mít dobrou náladu. Třeba rodiče dají svolení, když peníze na tašku dáš ze svého. Slib, že se budeš hodně učit.

A pokud je ta stará v dobrým stavu, tak se ji pokusit prodat na inzerát.

makovicb
hodnocení

Dobře,děkuji.Je právě v dobrém stavu.

hodnocení

0x

A proč myslíš, že budou proti? Každý rodič by snad měl chtít dítěti dopřát kvalitní školní batoh. Pokud tedy je kvalitní s pořádnou oporou zad a není to jen nějaký designový nesmysl. O kapesném bych se vůbec nezmiňoval, přece si nešetříš na to, aby sis koupila tašku do školy.

makovicb
hodnocení

Já bych zase nechtěla aby to rodičům zasahovalo do financí a chtěla bych tašku Rubi 18025 G nebo 18026 G do 7.třídy.
Myslíte,že je to designově dobrý?

Vypadá slušně, 18026 mi přijde hezčí. Kolik je ti let?
Rodiče mají povinnost tě živit a zajistit adekvátní školní pomůcky.

makovicb
hodnocení

Je mi 13 let.

nbxhh
hodnocení

0x
A ta stará je nějak špatná? Škoda vyhodit peníze, pokud je stará taška funkčně v pořádku. Pokud tedy nemá nějaký vyloženě dětský vzor nebo tak něco.
makovicb
hodnocení

Má dětský vzor a mám jí už 4 roky,takže do 7.třídy chci změnu.
fram

Když vyšší úroveň baťohu, tak studentský, také za tu cenu vznikloto.cz/... Přijde mi lepší na nošení. Ten tvůj typ má až moc přihrádek - všechny opravdu využiješ?

hodnocení

0x

Batoh ...026 je opravdu velice pěkný, přesně pro slečnu 13 a něco málo let. Pokud máš celou částku našetřenou, informuj o svém záměru rodiče. Neměli by být proti tomu. Pokud máš alespoň třetinu, zkus požádat rodiče i prarodiče o doplatek. A slib jim, že z dalšího kapesného budeš ten dluh splácet. Pokud nemáš našetřeno vůbec nic, mohl by to být vánoční dárek. Ty 4 měsíce bys musela počkat.

Radu, abys v případě nákupu nového batohu prodala starý zachovalý, nepovažuji za nejlepší. Rezervní batoh by měl doma být. Ono to sice vypadá překrásně, ale nikdo neví, jestli se to po týdnu nerozpáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]