Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Je mně 18 let a bydlím v Praze 10. Chodila jsem do třetího ročníku gymnázia, jehož druhé pololetí jsem nedokončila ze zdravotních důvodů. Nyní žádám školu o přerušení studia od 1.9. 2021 do do konce ledna 2022.
Dotaz zní: ví někdo co je potřeba zařídit a na jakých úřadech pro zajištění sociálního a zdravotního pojištění?
Za koho platí pojistné stát
A, B – Nezaopatřené děti
Za nezaopatřené dítě se podle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, považuje dítě do ukončení povinné školní docházky (kategorie A), a poté (kategorie B) do 26. roku věku, jestliže...
... se nemůže připravovat na budoucí povolání nebo vykonávat výdělečnou činnost pro nemoc
Jen si ověřte, zda skutečně stačí jen potvrzení školy a není nutné např. i vyjádření lékaře. Nejlepší by bylo dotaz napsat, ať máte i písemné vyjádření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.