Nejste přihlášen/a.
Pls. pomocte mi sestavit rovnici př.(151)=x 15+1=16
Neznámá + Neznámá = 16
Děkuji
Tak jinak programuji program který je na pricipu mysli si číslo x od 10-50 přičti k němu 25.
Dejme tomu že mám číslo 10 + 25 =35.
Toto číslo rozděl na 3+5=8.Toto číslo zadám jako x.
A výsledek bude 10.
Tak snad tom začínám rozumět. Chápu-li to dobře, jde vám o to, nejprve vymyslet nějakou sérii operací, které někdo udělá s myšleným číslem, sdělí vám výsledek, a ty operace budou takové, že z něj zpětně odvodíte myšlené číslo; to by pak byl ten vzorec, který hledáte, do kterého dosazujete. Popsal jste jakousi možnost, ale jen jako vysvětlení, k čemu směřujete, takhle to zrovna nejde (ostatně kdyby ano, nechodil byste s tím na poradnu): třeba myšlené číslo 10 dá jako výsledek 8, ale totéž dá číslo 19. Tak třeba něco jako přičti k číslu 25, vynásob čtyřmi, odečti sto a řekni mi výsledek. Vy pak výsledek vydělíte čtyřmi a je to. To by šlo, ale asi to nebude pesně to, co byste si představoval, že? Jsem aspoň na správné stopě?
Pokud ano, zkusím přemýšlet dál, ale tohle není úloha, kterou lze vypočítat, tady je potřeba formulaci vymyslet a přitom tak, aby to nebylo moc primitivní.
jj. zcela jste to pochopil napadlo mně toto číslo vydělit deseti a zaokrouhlit dolů ale nemám ještě dostatčné znalosti matematiky a nevím jestli je možné zaokrouhlovat neznámou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.