Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost se školou Spektrum nebo eMaturant

Od: emau odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
zkouším zda se tu nenajde člověk co studoval distančně sš buď Spektrum nebo eMaturant.
Rád bych věděl z pohledu studenta zkušenosti, jak to funguje atd.
Chci si dodělat školu a kvůli práci bych nestíhal dálkové studium, takže se dívám po distančním.
Případně pokud někdo studoval jinou školu, tak budu rád i za další návrh školy a hodnocení.
Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alexander
hodnocení

0x

Mám zdárně za sebou školu Spektrum (2019-2021).

Nemám co bych zásadního vyčetl. Drtivá většina pedagogu příjemných a nápocných. Vyučovaní online odpoledne (nepovinné) a vždy na konci pololetí zkoušky, bud v Bolce, nebo často přidají i jiná místa. Pro mě to byl příjmný návrat do školních lavic:)

Pokud sjou nějaké otázky klidně zodpovím. alexszalai@gmail.com

pitr
hodnocení

0x

@alexander

Ahoj můžete prosím někdo kdo jste dělalt na škole spektrum studium říct

co bylo v 1 ročníku za písemná témata z angličtiny v 1 a 2 pololetí? Zajímají mě obě pololetí ale ideálně druhé jaké témata na co ta písemná část byla tzv na co se měl psát ve škole ,,sloh,, z angliny?
děkuju

Petr

byvalka
hodnocení

0x
Zdravím,
školu jsem ukončila před rokem a považuji to téměř za zázrak. Začínalo nás 66 a k maturitě došlo 17 lidí. Z nás sedmnácti statečných odmaturovalo jen deset. Při podzimním pokusu tři a ti co šli letos v jarním termínu, tak neprošli nikdo.U maturit s námi byly i další obory a bylo to dost podobné. V průběhu studia nebylo vše špatně,ale výuka maturitních předmětů byla na smutné úrovni. Většina z nás si bokem platila doučování a kondice z angličtiny. Kondice fungovali jak u kterého učitele a někdy lepší někdy horší.Škola je hlavně o samostudiu a můžete jen doufat, že se neznelíbíte paní ředitelce. Umí studium opravdu znepříjemnit a u maturit a zkoušek je svým nadřazeným a arogantním chováním pověstná. Nechci být jen negativní, mladé paní češtinářky jsou moc fajn a celkově zvedly výuku v druhém ročníku. O češtinářce předešlé se nechci ani vyjadřovat, mnoho zajímavých recenzí dohledat na netu. Fajn byla i paní Brodská a Horčičková. Moje rada závěrem? Pokud chcete odmaturovat z angličtiny, připravte si balík peněz na doučování nebo si udělejte certifikát B1. Z angličtiny se mnou maturovala paní, která 20 let žije v zahraničí, pracuje tam a má rodinu. Dostala za tři . Těch pár, kteří jsme to zvládli, tak i po roce nevěříme vlastnímu štěstí.

very1
hodnocení

0x
Dobrý den, uvažuji o této škole, ale velmi mě zaráží, jaké jsou rozdílné recenze. Buď je to skvělé nebo naopak úplně tragické. Jsou ty online hodiny povinné? A jak fungují pololetní přezkoušení? Dávají dostatek času? Musí to být dost těžké. Dá se na to naučit z materiálů dostupných ze školy?
Děkuji za odpověd a předání zkušeností.
Veronika
janeatte
Škola Spektrum se dostudovat určitě dá - vlastní zkušenost. Učitelé jsou fajn, nemám nic ani proti paní ředitelce, když vidí, že se člověk snaží, tak určitě nepotopí a snaží se pomoct. To jestli budí svým projevem sympatie či ne, je spíš věc toho jak vnímáte lidi kolem sebe.
Nicméně souhlasím s tím jazykem, pokud nemáte ani základ, tak doporučuji nejdřív se naučit jazyk alespoň na úroveň A2 (s tím nějak první ročník přežijete), nicméně k maturitě už musíte mít B1 a to už je celkem slušná angličtina, hodně studentů pohoří právě na tom.
Pololetní zkoušky jsou z toho, co celé pololetí formou testů trénujete, tzn. plníte si úkoly, děláte testy a pak nemáte problém u zkoušek, nikdy se mi nestalo, že by tam bylo něco, co nebylo průběžně v testech a úkolech.
Pravda je, že k maturitě nedojdou všichni, ale to je asi všude. Pro někoho je nepřekonatelný jazyk, pro někoho ekonomika atd...
Pokud začnete studovat, vyměňte si kontakty se spolužáky, hodně to pomůže, když třeba nebudete moct na nepovinnou on-line výuku, "spolubojovníci" vám poradí jak na úkoly, nebo testy a na oplátku zas vy jim.
Určitě to nejsou vyhozené peníze pokud jste ochotni tomu dát svůj čas. Někdy jsem měla pocit, že to nedokončím, ale kamarádi mě podrželi, vynadali mi, poslali mi "mustr" jak na to a jelo se dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]