Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízdné po Praze

Od: jarcaomega odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

dostala jsem se na 1.LF a bydlím na koleji Kajetánka. Nemám zkušenosti s tramvajenkou, dnes jsem si to jenom chtěla zkusit a zjistila jsem, že v pidlitacka aplikaci si musím vybrat část Prahy, kde bude tramvajenka (chci celoroční) fungovat. Chci se zeptat, pokud bychom brali v potaz pouze dojíždění do školy na jednotlivé ústavy, jaké části Prahy budu potřebovat? Pokud nebudu potřebovat Prahu 8 (pouze příklad), nebudu ji kupovat. Dovedl bymi někdo pomoct?

Děkuji moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

armf
hodnocení

3x

Praha si nehraje na jednotlivé linky, ale má pásma i2.wp.com/...

Do pásma Prahy patří všechna místa s cedulemi Praha (Praha Horoměřice např., tam najdete i turistické značky na procházky), a je to plocha obrovská, 496m2.

S potvrzením o studiu máte nárok na slevu - PID lítačku na kýžená pásma P-0-B, méně nelze (předkládá se každý rok - do 26 let věku). Na Abertov budete z Kajetánky jedit nejspíš 25 tram nebo 22 tram, nebo i busem č. 180 a pak 18 tram.

doplněno 13.08.21 13:38:

Název: Červená bílá a modrá, zde s vtípkem

lidovky.cz/...

njgddh
hodnocení

3x
Máte to úplně popletene, ty čísla nejsou čísla čtvrtí Prahy, ale čísla pásem. Ty jdou až k Čáslavi, Mnichovu Hradišti apod.! Viz obrázek. Vy potřebujete jen to nejmenší.
pid.cz/...

hodnocení

2x

Můžeš si koupit online Lítačku za 50 Kč a na ní nahrát roční kupón pro pásma P+0+B za 1280 Kč. Kam sahá pásmo B je na mapě. Jízdenka pro jednotlivé obvody neexistuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]