Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat na názor. Nastupuji letos na VŠ a rozhoduji se, zda jet na seznamovák. Pravděpodobně nepojedu, protože odmalička úplně nesnáším kempy a spaní ve stanech či chatkách. Jsem hodně introvertní a nemám rád ty různé seznamovací hry atd., akorát bych se nervoval . Vzpomínám si, když jsem na začátku gymplu jel na adapťák a není to pro mě úplně hezká vzpomínka - prostě velký stres, cítil jsem se celý nesvůj, druhý den jsem se musel omluvit, že je mi špatně, jen abych chvilku mohl být sám v chatce. VŠ navíc pořádá formální akci - den pro seznámení se studiem, k zápisu předmětů apod. Myslíte, že bych se měl přemoct a na jet, a to i za cenu, že se mi to nebude líbit a na ostatní ve výsledku budu působit špatně? Díěkuji.
Já bych jela. Tyhle věci beru jako výzvu. Co je na tom stresujícího? Pár dní mimo domov je zážitek, i s tou nocí v chatce a se studenou sprchou v umývárně. To si takhle předem nastavujete sám v sobě. Raději na místě uvidím, jak to chodí. Budu pak mít jasno, kdo je kdo. To se hodí. Chlastat nebudu, když nechci. Určitě narazím na nějakou spřízněnou duši. Přece to je akce pro Váš ročník a ne pro mimozemšťany.
Jednou nastoupíte do zaměstnání, to budete taky takhle vyplašenej?
Nejela bych, nebyla jsem. Na těchto akcích se někteří studenti "znemožní" hned na začátku studia. Alkohol a na druhý den opice. Přihlouplá nucená společenská zábava. Někdy bývají přítomni i někteří vyučující, proděkan přes studijní záležitosti, který organizuje formální den.
Zábava typu svlékací flašky Odešla bych.
Formální informace se dozvíte také na studijním oddělení, ze skupiny spolužáků na facebooku apod...
Na adaptáku na gymplu jste nesměli pít alkohol, tady nad 18 už ano.
Já bych nejela. Pokud vás to stresuje už dopředu, tak si myslím, že to na vás bude poznat. Na druhou stranu je to výzva jak překonat sám sebe.
Já jednou zkusila jet na dovolenou s cizím člověkem a už bych nikdy nejela. S paní jsme si nesedly, respektive ona mi nesedla a já ji zřejmě ano, protože se chtěla hned domlouvat na další cestě. Byla jsem velmi daleko od čr, takže nebyla možnost úniku u vás to bude zřejmě v čr, takže se kdykoli můžete sbalit a odjet.
Pokud už předem vidíte samá negativa, tak nejezděte. Nejenže se vám tam nebude líbit, ale budete otravovat svou otráveností i ostatní a můžete si pokazit vstup na školu dřív, než ta začne. A nebylo by špatné na sobě zapracovat, takto mladý člověk na prahu života, který vám přinese spoustu společenských interrakcí by si dost ulehčil existenci, pokud by nehleděl na zážitky předem jen jako na problém.
O prázdninách před střední jsme podobný puťák měli. Bylo to fajn, při nástupu do školy už jsem šel mezi kamarády. Ale to jsme byli 14-leté "děti". Kdežto ty a tví kolegové jste dospělí a za sebe zodpovědní lidé, každý máte svůj život, jiné zkušenosti, zázemí, potřeby. Ani škola přece už nevyžaduje stmelený kolektiv. V téhle situaci už mi to přijde jen jako výstřelek.
Proč výstřelek? Na VŠ jsme byli skupina / kruh/ se stejným rozvrhem. Měli jsme společné semináře, cvíčka, přednášky..Půjčovali si vzájemně skripta, chodili spolu do studovny. A on je poprvé uvidí, až ve škole u zápisu, kde se oni budou bavit jako známí, či kamarádi.. Tak se on vyčlení předem.
Překonej se a jeď. Bude se ti lépe nastupovat po prázdninách do školy, trochu si tam budoucí spolužáky okoukneš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.