Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obhajoba teoretické bakalářky

Od: jakell® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

zhruba za měsíc jdu na státnice a momentálě dělám na prezentaci k obhajobě své BP. Mám práci na téma střevní mikrobiom, kterou jsem dělal ale jen jako teoretickou. Rozebíral jsem stavbu trávicího systému, vliv léků na bakterie střev, vliv nemocí a životního stylu.

Vím, že bych měl v prezentaci mluvit o tom, co konkrétně jsem dělal já, ale nevím, jak moc mluvit o samotné teorii.

Moje přínosy jsou defakto - shrnutí různých studií, utřízení informací a rozebrání zajímavostí v téhle oblasti.

Nejsem si úplně jistý, o čem ještě bych měl mluvit, tak se raději ptám tady, jestli s tím má někdo zkušenosti a doporučení.

Díky!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Přepapouškovat studie nezaujme ani nepotěší. Já bych se rozjela v tom, co mne zaujalo. Mne teda rozbor mikrobiomu, jehož výsledek signalizuje bohatost, strukturu, procenta a jak následně problém s nedostatečným mikrobiomem opravit. Tuhle byl u Jana Krause mikrobiolog / jméno mi vypadlo/ a říkal, že dokážeme po rozboru stolice / vzorek velikosti lískového oříšku/ dotyčné osobě dodat formou nějakých kapslí ty složky, co nám z nějakého důvodu v mikrobiomu chybí. S takovým řešením prý jsme první na světě. Prostě Váš nějaký rozbor sotva, ale na nějaké výzkumy stojí za to upozornit...A jsou jistě další zajímavost, souvislosti, na které jste narazil, co stojí za zmínku. Udělala bych si pro sebe takovou osnovu, aby na sebe tyto zkušnosti nějak logicky navazovaly. Z toho by mělo být patrné, že téma jste zvládl.

Kdosi mi kdysi radil: Nepusť je ke slovu. Jak se budou ptát, tak Tě mohou znejistět*zmateny*.

Držím palce.To dáš!

hodnocení

Děkuji!

Taky jsem slyšel hodně, že je blbost opakovat ty základy apod. Ty zajímavosti jsou přesně to, co zaujme a nejspíš o tom moc vědět nebudou, takže by se nemuseli ani moc ptát.

Děkuji ještě jednou.

liska5

Já vycházela z obhajoby diplomky... Jedno ale musím podotknout, že možná ne všichni členové komise si Vaši práci předem prostudovali. Tak to pro ně celé může být nóvum, a rada Vilíka pak nebude od věci.

Co to je to za školu,... že jsem tak smělá?

vilik*
hodnocení

2x
Poraďte se s vedoucím práce.
Obecně, úvod, vysvětlení tématu práce, stavba trávicího traktu a možné patologické jevy, představení jednotlivých typů prevence, shrnutí, výsledek, máte někdo nějaké dotazy?, děkuji za pozornost.
Nemá smysl dělat v prezentaci něco, co není uvedeno v práci.
hodnocení

Děkuji taky moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]