Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přílišnost nebo příležitost

Od: kicune* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, v tomto článku je v titulku použito slovo "přílišnost". Já si tedy na 99,9% myslím, že je to chyba v matrixu a že tam má být "příležitost". Ale hlodá ve mě to 0,1%, jestli to slovo v tomto kontextu nemá nějaký význam, který mi uniká. Přeci jen toto slovo v tomto tvaru moc nevídám ani v knížkách *zmateny*

irozhlas.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Tuším, jak se to slalo. Autor textu nemá vypnutý "našeptávač", který mu svévolně doplňuje nebo mění slova. Kdysi jsem pracovala v malé redakci. Po každé aktualizaci nebo nějaké jiné změně s počítačem jsem tyto našeptávače okamžitě vypínala. Druhý problém je, že vlastní chyby se špatně hledají. A chyby v titulcích ze všeho nejhůř. Ale ve větších redakcích má být ještě korektor. V této redakci možná šetří, možná spěchají... :(

hodnocení

2x

To víte že příležitost:)

hodnocení

2x

Redaktor je deb*l... *zed*

slovo přílišný má synonymum nadměrný

A o tom ten článek určitě není.

kicune*
hodnocení

jj, tak nějak to asi bude.

Jen mě to zaujalo, protože básníci někdy používají slova tak kreativně, že se pohybují úplně mimo jejich původní význam, ale přesto to jako celek dává smysl. Tak jsem si říkal, jestli autor článku taky nepíše básničky a jestli mu to prostě jen neujelo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]