Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potrebuji prelozit do nemciny

Od: sanca odpovědí: 11 změna:
Jak spravne napsat- kamaradi zustali u Stalingradu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

překladač google: kamaradi zustali u Stalingradu ... die Genossen blieben in Stalingrad Případní kritici: je to tak špatně? id: sem se vkládají stručné otázky /nikoliv uctivé dopisy/ na které se stručně odpovídá /tedy, kdo ví a kdo chce/.

mate59

Genossen jsou spíš soudruzi než kamarádi.

Die Freunde sind bei Stalingrad geblieben.

mate59, ty to víš? Tak proč mu nebo jí to místo kritiky nepřeložíš?

mate59

Dyť jsem mu to přeložil a neber to jako kritiku.

ajd
hodnocení

1x
Unsere Kameraden sind bei Stalingrad geblieben.
Nemate zac.
sanca
hodnocení

Dekuju. Nevedela jsem, ze jedna veta popudi tolik darmozroutu-myslim ty krome vas. Ani takova hloupost zadarmo tfuj

Myslím si, že by měl být použit tvar tzv. preterita

Unsere Kameraden blieben in Stalingrad.

hodnocení

0x

Nejprve potřebujeme vidět alespoň aktivní pokus (tj. ne z překladače, to poznáme hned), ten můžeme zkontrolovat a příapdně opravit. Překlad stojí překladatele čas a čas jsou peníze.

id
hodnocení

0x

Sanca - jejda, já to ho potřebuji a přesto nepíši do poradny. Když do poradny píší, tak slušně požádám, poprosím o radu, narozdíl od tebe.

hodnocení

0x

Myslím si, že by měl být použit tvar- blieben

Unsere Kameraden blieben in Stalingrad.

Vaše použití préterita není špatně, ale u slova bleiben se v běžné němčině téměř nepoužívá. Němec by rozhodně použil v tomto případě perfektum a tedy tvar Unsere Kameraden sind geblieben.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]