Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypravování- má se vyskytnout věta Takhle To

Od: lolikman odpovědí: 11 změna:

Ahoj všem máme úkol vypracovat vypravování Kde se má Vyskytnout věta "Takhle to dál nejde" je jedno kde jestli na začátku nebo u prostřed vypravování Prosím když tak pomozte Díky předem =D

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

11x

Bylo nebylo, dávno tomu... Jednoho zamračeného odpoledne jsem se brouzdal internetem a narazil na stránku Poradte.cz. Chvíli jsem se tam rozhlížel, přečetl si pravidla a potom se zaregistroval. Říkám si, jsi chytrej kluk, proč bys někomu neporadil. Třeba se Ti to někdy i vrátí, až si nebudeš vědět rady. A tak jsem odpovídal, radil, občas se i zeptal. Trávil jsem u počítače čím dál tím víc času. Byl jsem nevyspalý, nepravidelná strava, drobečky v klávesnici, monitor popálený od cigára. Měl jsem co dělat, abych stihl chodit do práce. Až jednou jsem žekl dost! Takhle to dál nejde! A tak teď do práce nechodím a sedím už jen na poradně. Počítač jsem přestěhoval mezi kuchyň, postel a koupelnu, abych to měl všude blízko a jsem v pohodě. Zazvonil zvonec a podádky je konec. :)

marenka*

*vtip*Pravdomluvný, já teď nevím, jestli se mám smát, nebo brečet. U mě to hraničí s realitou. *zed*

doplněno 02.01.11 18:34:

Takhle to dál nejde můžete dát i jako nadpis a vyprávět se dá o čemkoliv. ;) Třeba o tom, jak člověk sedí u internetu, s nikým "živým" pomalu nekamarádí, pomalu tloustne a blbne. Pak si řekne takhle to dál nejde a najde si přátele, třeba v novém sportovním kroužku.

Nebo o tom, jak se někdo trápil, nic se mu nedařilo, nikdo s ním nekamarádil, třeba proto, že byl jiný. Tlustý, ošklivý, chudý, co já vím. Nu a řekl jste si. Takhle to dál nejde a milému člověku pomohl se začleněním do kolektivu. *nevi*

Další námět, staří lidé. Nikdo jim nepomáhá, všem překážejí, vadí. Zase - takhle to dál nejde a pokračujete vlastní pomocí starým lidem.

lidus*

pravdomluvný je to za bod*hej*.

hodnocení

2x

Nic mne nenapadá... Takhle to dál nejde, napíšu na poradnu.

georges*
hodnocení

2x

Admine, nešlo by nějakým způsobem ošetřit, aby líné či hloupé děti tady neřešily své domácí úkoly?Třeba založit novou rubriku - domácí úkoly - protože takhle to dál nejde. Je tady podobných otázek čím dál víc.

doplněno 04.01.11 21:27:

Třeba by to mohlo mít nějaký podrubriky: Vysoká škola ( i když to je asi blbost), střední škola, integrovaná střední škola, učiliště s maturitou, učiliště, základní škola, fofr škola (dříve zvláštní škola). Možná jsem něco vynechal.

marenka*

Tak s těma podrubrikama je to dobrý nápad. *placni* Jinak napovíme středoškolákovi, jinak někomu ze ZŠ. Je fakt, že mezi devátou třídou ZŠ a prvním ročníkem na SŠ moc velký rozdíl nevidím, ale to už asi komplikuju. *smich* Geoges a proč ne VŠ? Já si myslím, že to hloupost není.

georges*

Protože chytrej vysokoškolák se tady asi ptát nebude. I když možná sem tam bude chtít poradit, ale ne vyřešit celou úlohu, jak se tady čím dál častěji stává. Teda ne u vysokoškoláků, zatím.

hodnocení

2x

Pepa prozil perne poledne. Pavlac polil pivem Primator, pripijel Primuse, pak prepral Petra, podpalil pracovni ponk, podrzel Pavlovo papuli pod projizdejicim parostrojem, prekousl psovi pater, podvecer placl panimamu po prdeli, pak protrhl Pavline piiip, pritom protrhl perinu, prosteradlo, postel. Premysli, premita, povida: "Takhle to dal nejde!".

hodnocení

1x

Sepišme petici na ministerstvo školství a do parlamentu, ať s okamžitou platností zakážou ve škole dávat domácí úkoly. Však ty děti se snad musí chudáci učit i samostatnosti!

Teda takhle to opravdu dále nejde!

zima*
hodnocení

0x

Pokud máte použít jen tuhle větu, myslím, že není až tak těžké ji zakomponovat do nějakého textu. Zkuste zapřemýšlet, určitě na něco příjdete :) Dobře ji uplatníte v nějakém vyprávění, kde budete vyprávět třeba o nějakém svém nevydařeném dnu, nebo o nějaké situaci, která vás někdy vytočila.

buss
hodnocení

0x

Takhle to dál nejde, tady si kdekdo, místo aby přemýšlel, nechává zpracovávat domácí úkoly. Tak neschopní ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]