Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit někoho anglicky?

Od: fghjkl odpovědí: 8 změna:

Ahoj. Anglicky umím na úrovni mezi B2 a C1. Chtěla bych začít učit přítele, který umí jen nějaký slovíčka, trošinku gramatiky. Jak je nejlepší postupovat? Koupit učebnici a podle ní jet? A máte kdyžtak tip na nějakou dobrou? Nebo je lepší profesionál? Nějaké aplikace? Ocením jakoukoliv radu, tip. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud se musíte takto ptát, vidím to dost bledě. Učitel musí mít především talent, "dar učit". Také musí vědět, že každému studentovi vyhovuje jiný přístup a jiná metoda (obzvlášť bude-li se učit sám, a má tudíž možnost volby).

joudic*
hodnocení

1x
pokud chce sam, ani vas nepotrebuje, ale pokud chcete vy, a on chce jen proto, ze chcete vy, tak asi smula

iddqd
hodnocení

0x

Záleží na osobnosti, někdo se rád vzdělává, zlepšuje a klasické lekce s vysvětlovaním podle učebnice by ocenil, jiný by spíš ocenil vytvoření anglického prostředí doma, například čtení zjednodušených knih, nebo sledovaní pořadů o věcech co vás oba baví a pak si o tom povídal. Vždy je nutná aktivní účast učeného, musí sám produkovat jazyk a projít si chybama. U angličtiny je dobré, že začátky jsou jednoduché a člověk brzy vidí výsledky, což ho motivuje. Aplikace jsou taky dobré.

witch*
hodnocení

0x
Jeden čas jsem používala Applu Dualingo. Teď používám Duocards. Lze nastavit i obtížnost.
daniela1

Drobnost, ale asi appku Duolingo? :)

Ano, Duolingo je dobré, taky bych ho doporučila, ale spíš tak pro zábavu, než pro skutečné "tvrdé" učení se. Anglicky (CZ => EN) jsem se tedy s Duolingem neučila, tak je to možná lepší a "kritizuji" neoprávněně. :-D

witch*
Chybička se vloudila.. samozřejmě, že appku. Se mi to přepsalo. :)
Jinak Dualingo jsem doporučila holčině od vedle a anglicky umí. Dávala si vyšší obtížnost a narazila na pár chyb. Teď se učí s Dualingem španělsky. I v recenzích na GP jsem zaregistrovala, jak někteří psali, že jako vyšší level, když člověk anglicky umí, by spíš doporučovali něco jiného. A jako tip dali to DuoCards.
pocestny*

Je to aplikace pro mobil, ale jde to i na počítači:

Zdarma a skvělé, doporučuji! duolingo.com/...

hodnocení

0x

Začala bych asi učebnicí Angličtina nejen pro samouky. Je tam všechno hezky vysvětleno, jede se od nuly a obsahuje spoustu cvičení. Potom má i knihu pro pokročilé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]