Nejste přihlášen/a.
Dobrej, jsem na střední, 1. ročník a vůbec mi mozek nechápe matiku. Budu dělat opravný zkoušky, super.
Koukal jsem na videa na YT, na různé fóra a stejně to nechápu.
Lineární rovnice + nerovnice, lineární funkce, kvadratické rovnice + nerovnice + grafy.
Prosím o pomoc, vysvětlení, popřípadně některá fóra, videa...
Předem děkuju, mám už toho fakt plný zuby. Nevím, proč mi to mozek nebere.
Asi by bylo nejlépe si domluvit (placené) doučování. Odkud jste?
Podle místa bydliště lze doučování sehnat např. zde: naucim.cz/...
@asd1
máš pravdu, ale sám to nezvládne, ty základy mu chybí.
To všechno začíná už na základních školách, kde to často nemá úroveň.
Jen velmi málo lidí má skutečně problém (ve smyslu strukturálního uspořádání a fungování mozku) pochopit běžnou SŠ matematiku, a u většiny je spíše problém v nedostatečných základech, které neumožňují chápání složitějších věcí. Takže to není (většinou, ne vždy) o tom, že by byl člověk "blbej", což je dobrá zpráva - zjistěte, od kdy jste začal mít problém, a sežeňte si doučování od této látky dál. Nemá absolutně smysl učit se zpaměti pár vzorců, když člověk nechápe, proč fungují. Půjde to, ale potrvá to...
Matika je abstraktní umění. To je jako s hudbou. Skladba se ti líbí, ale vůbec jí nerozumíš, natož abys jí zapsal nebo uslyšel v hlavě při přečtení jejího zápisu. To umí jen ten, kdo ty zápisy přečte.
On je totiž rozdíl v počítání 1+1 a řešení nějakého nesmyslu E=Mc2. Stejně jako je rozdíl v "Jožin z bažin" a Dvořákovou Novosvětskou.
na tohle existuje jen jediná rozumná rada-doučování, ideálně od středoškoláka, co má před maturitou, tudíž ty věci, co se učíš teď on nebo ona se učil(učila) docela před nedávnem. Většina starších doučujících má matematiku dlouhé roky v malíčku a neumí se vžít do tvé situace.
Těch zkušených borců, schopných empatie s tím, kdo potřebuje pilovat základy, je málo.
Sám bez učitele to nedotřískáš a akorát se v tom budeš utápět a znechutí se ti matematika úplně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.