Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jestli je možné maturovat ze 2 cizích jazyků způsobem, že si člověk vybere jeden, ze kterého bude maturovat státně i profilově a pak v profilové části ještě jeden jiný cizí jazyk. Nejsem si jistý výkladem zákona. Děkuji.
Zdravím, jde to. Pár lidí u nás ve třídě maturovalo z angličtiny a němčiny. Ev.se ujistěte ve škole.
Nejde, nemůžete maturovat ze stejného předmětu 2x - tedy státně i profilově! Můžete maturovat ze dvou cizích jazyků, ALE z jednoho státně a z druhého profilově.
Dotyčný se ptá, zda může maturovat ze stejného jazyka státně i školně a TO NEJDE!
Dobrý den, nevím, jestli jste mě dobře pochopili. Myslel jsem to tak, že bych maturoval státně (mimo Čj) z cizího jazyka (řekněme Aj). A pak v profilové "pokud si žák zvolil ve společné části MZ cizí jazyk, tak ze zkoušky z tohoto cizího jazyka", tedy bych měl Aj a zbývaly by 2 další povinné předměty. Jde mi o to, jestli z těch 2 dalších může být jeden jiný cizí jazyk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.