Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lomené výrazy

Od: haniik odpovědí: 4 změna:

Ahoj, za doma jsme dostaly pár příkladů z Matematiky na lomené výrazy je jich celkem 5 všechny mám vypočítané až na jeden...A ten my vychází 0...jsem se chtěla zeptat jestli je to možné aby lomený výraz vyšel 0...Když mi konečná fáze vychází...-> -1+1... Děkuji za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No proč by nemohl lomený výraz vyjít nula? Nejlépe sem ten příklad hodit ke kontrole, když vám nejde o výpočet, ale o kontrolu, každý vám rád poradí.

doplněno 02.01.11 16:44:

Možná vás plete, že ve zlomku nemůže být nula ve jmenovateli, ale to je jiná opera.

haniik
hodnocení

x+y x+ y

___ -1 / _____ + 1 -> to sem si převrátila do násobení...pokrátila...a zbylo mi to -1 +1 ...

x-y x-y

Moc se omlouvám, ale ono se to jaksi zdeformovalo. Chtělo by to napsat nějak tak, aby bylo jasné, o co jde. Taky se mi zdá, že by tam měly být závorky, ale jasné mi to není. S tímhle neporadím.

haniik
hodnocení

JO ajo..:-/ :D ale ono to bude opravdu ta 0..ale děkuji za ochotu..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]