Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho se učit latinu na medicínu?

Od: ludvikludva odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
dostal jsem se na medicínu (1.LF) a jelikož jsem si místo latiny na střední vybral seminář jiný, nemám z latiny základy a bojím se, že bych hned na začátku prváku zaostal. Chci se zeptat, hlavně lidí, co na medicíně studovali/studují, z jaké knihy bych se to mohl přes prázdniny doučit. Chápu, je toho dost, takže to stejně celé nestihnu, ale i základy pomůžou. Je tady nějaká učebnice nebo kniha s latinskou lékařskou terminologií?
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Základy latiny mám ze střední školy, na medicíně jsem nestudovala, takže nevím, jak se tam latina učí. Protože je latina mrtvý jazyk, odpadají při výuce různá zpestření typu písničky, videa.., ze kterých se odposlouchává výslovnost. Prostě naučit se slovíčka, skloňování, časlování... To lze i samostudiem. Přes prázdniny se toho mnoho nestihne, ale jakési seznámení se se stavbou jazyka se samostudiem zvládnout dá.

V antikvariátech by se mohla sehnat zajímavá příručka Co je co? Je třídílná a ve třetím díle se poměrně hodně věnuje lékařským termínům. Z velké části latinským.

hodnocení

1x

Terminologie zde lekarske.slovniky.cz/...

Stejně budete potřebovat aspoň základní učebnici gramatiky - něco málo třeba tady wikiskripta.eu/... nebo tady knizniklub.cz/... - ale to je skutečně jen minimum.

hodnocení

1x
Já osobně na základy doporučuji latina pro střední zdravotnické školy (modrý tenký sešit) a poté quizlet. Hodně štěstí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]