Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji poradit s překladem do cizích jazyků

Od: homolkovalucie odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Vím že můžu použít online překladač ale není to stoprocentní. Můžete mě prosím někdo přeložit do angličtiny, němčiny a ruštiny aby to bylo napsané správně? Chci vytvořit origami web s návody.
Anglicky - Vytvořte z papíru origami žábu. Návody origami.
Německy - Vytvořte z papíru origami žábu. Návody origami.
Rusky - Vytvořte z papíru origami žábu. Návody origami.
Aby to nebylo na tom webu napsané špatně podle překladače online.
Pokud mě to někdo přeloží tak děkuji mnohokrát nechci opravdu používat online překladač protože to není stoprocentní. Pak už bych si měnila pouze žábu za něco jiného, protože návodů bude více a dávalo by to smysl.
Děkuji všem hodným lidem.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V češtině věta " Vytvořte z papíru origami žábu." zní dost divně, jako z angličtiny od překladače... Navíc ta věta zní jako rozkaz. Ani slovní spojení "z papíru origami"se mi moc nelíbí. Origami vzniklo ze slova japonských znaků znamenající skládat a papír i samotné origami se skládá hlavně z papíru, zakže není potřeba znovu zdůrazňovat ten papír. Lepší je v češtině např. "Pojďme si složit z papíru žábu" .

" Pak už bych si měnila pouze žábu za něco jiného, protože návodů bude více a dávalo by to smysl."
V angličtině by to šlo, ale jinak..." žábu" to je 4.pád v češtině. V němčině jsou také pády, nevím, jak v ruštině, tak pozor s tím dosazováním, aby to nebylo " Vytvořte z papíru origami žába."Dá se to jednoduše vyřešit tak, že weby mají nadpis typu " Složme si origami" a podtím je nadpis názvu té skládačky v 1. pádě.

Podívejte se na cizojazyčné weby, co již existují, ty by měli mít text správně. Text, který se mám líbí podstatě okopírujte.

einfach-basteln.com/...

nukumore.jp/...

web-japan.org/...

a další...

V nejhorším to udělejte podle překladače, nějaký hodný návštěvník webu Vám pak napíše Zpětnou vazbu... že tam máte chybu a možná Vás opraví.

Nezapomeňte zkontrolovat písmo na svém webu, zda podporuje cizí znaky. Aby to nebyl hlavní font s vetšinou písmen, jiný zástupný pro některá zbylá písmena s diakritikou.

hodnocení

1x

V ruštině:

Сделайте лягушку из бумаги в технике оригами. Схемы оригами.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]