Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prezúvanie v škole

Od: ant odpovědí: 12 změna:

Dobrý deň, zaujíma ma váš názor na problém s prezúvkami, ktorý sa mi stal v zime 2019. Budem rád ak sa vyjadríte.

Teraz už chodím na osemročné gymnázium, kde sa prezúvať nemusíme, ale ešte pred tým som chodil na neďalekú ZŠ, kde bolo prezúvanie povinné, a kto nemal prezúvky nemal, sa musel vyzuť do ponožiek. A raz na túto moju starú školu sme išli na oresné kolo matematickej olympiády. Vedel som, že si máme zobrať prezúvky, ale v rýchlosti som na to pozabudol. Kedže to bola slávnostnejšia udalosť, tak ráno som si obliekal košeľu, sveter a vtom zhone som zabudol na prezúvky. Išli sme tam štyria žiaci s učiteľkou, po vstupe do do budovy sa ostatní začali prezúvať, no ja som prehrabával tašku a hľadal som prezúvky. Márne. Vedel som, že by som, nemal ísť v topánkach, ale nechcelo sa mi vyzuť do šedých ponožiek (nemám rád túto farbu ponožiek/. Tak som išiel v topánkach. Odbehol som si ešte na záchod, že si ich trochu umyjem, a že zvyšok skupiny dobehnem. No lenže, hneď, čo som vyšiel zo záchoda ma zbadala učiteľka pôvodnej školy a dostal som prednášku, že čo tam robím v topánkach a výsledok bol jasný. Topánky v šatni pri vchode a ja v šedých ponožkách medzi mnohými prezutími ale aj asi desiatkou neprezutých žiakov na olympiáde. Budem rád ak sa vyjadríte, prípadne napíšete aj vy nejakú skúsenosť.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Záležitost stará přibližně dva(?) roky by mě už moc netrápila. A barva ponožek vůbec ne. Ale správné to nebylo. Byl jsi v té škole jako host. Věkem sice dítě, ale pozvaný host. Škola jako hostitel měla počítat s možností, že si někdo z příchozích své přezůvky nepřinese, a měla pro tuto příležitost připravit několik párů ochran obuvi. Něco takového, co známe z nemocničního prostředí.

Snad jsou ostatní vzpomínky na důležitější události toho dne lepší. V olympiádě jsi uspěl? Od chladné podlahy ses bez bot nenachladil?

dd
hodnocení

2x

Asi by jste to měl brát tak, že školní nařízení by se mala dodržovat. Ta učitelka si to sama nevymyslela, jenom vám tlumočila, co se má. Vy jste věděl, že přezůvky jsou nutné, ale zapomněl na ně, Chyba tedy byla na vaší straně a nemá cenu to rozebírat.

Chybu někdy udělá každý. Ale nutit dítě (kohokoli) chodit v zimě v ponožkách? Podlahy ve třídách moc teplé nejsou. Větší chybu udělala ta učitelka.

dd

Tomu velkém dítěti nebyla zima na chodidla, ale štvalo ho, že má šedé ponožky.:-D . Ve školách obyčejně bývá teplo i po chodbách. Nedávno se tu řešil zase dotaz, že žák odmítá přezůvky a chce chodit v ponožkách. :-D

Ať ho štvalo cokoli, chodit v zimě ve veřejné budově v ponožkách rozhodně není v pořádku, i kdyby třeba chtěl.

hodnocení

1x
Je takové pořekadlo - co nemáš v hlavě, musíš mít v nohách. V tvém případě holt platilo - když nemáš v hlavě, nemáš ani na nohách. Já když jdu do školky na schůzky nebo nějakou akci pro rodiče, tak si beru přezůvky, nebo holt s naprostou samozřejmostí jdu do ponožek. Zima? Jako asi je trochu chladněji, ale ve škole předpokládám měli topení. Mimochodem, moje babička běžně chodila bosá venku ještě při jinovatce... Jinak řešit takovou hloupost, navíc po dvou letech? Co to bude příště? Někdo ti vytrhl ve dvou letech na pískovišti dudlík?

kare
hodnocení

1x
Kupte si ponožky oblíbené barvy.

hodnocení

0x

Učitelka se správně nezachovala. Nechat tě chodit v ponožkách při této situaci, navíc v zimě... Ale v životě narážíme na různé lidi. A obuv do tělocviku sis nemohl vzít? To by asi bylo lepší než ty ponožky.

ant
hodnocení

Ja som nemal, však som tam bol len na tú olympiádu. Už som na tú školu nechodil.

Já jsem z toho textu nějak vydedukovala, že tehdy jsi tam ještě chodil. Četla jsem to v noci. :-D No tak to tě opravdu neměla nutit k vyzouvání.

sofca
hodnocení

0x

My jsme taky měli na základce povinné přezuvky a nechápu proč,ale ted´ jsem na gymplu v primě(6.třída)a už nemusíme mít ty přezuvky(díky bohů)no ale ve 3 třídě jsme šli se třídou někam(už si nepamatuju kam)no a já a moje kámoška jsme si samozřejmě museli něco zapomenout protože jinak by jsme to nebyly my kdyby jsme si něco nezapoměli,no a my jsme si zapoměli ty přezůvky a učitelka nas seřvala a řekla že nám da poznámku kvůli tomu že jsme neměli nějaký blby přezůvky tvl ale naštěstí na to zapoměla a poznámku nám nedala.Nice

nik*
hodnocení

To máte dobré, že na Gymnaziu sa nemusíte prezúvať. My áno. Hneď druhý deň po skončení distančného vyučovania som bol vyzutý. Prezúvanie máme povinné celý rok, ten kto prezúvky nemá alebo má nesprávne, tak musí ísť zo šatne v ponožkách. Ja som si v ten deň prezuvky zabudol, a keďže v ten deň riadne pršalo a v škole bolo plno vody a mne sa ju nechcelo utierať do ponožiek. Tak som išiel v teniskách. Ostávali za mnou stopy vody a predo mnou išla učka tiež v topánkach. Vedľa mňa išla spolužiačka, ktorá sa si v ten deň tiež zabudla prezúvky a musela vytierať chodby do svojich ponožiek. Trochu som sa jej smial, ale nie nadlho. Medzi prvou a druhou hodinou sme sa presúvali do učebne ma uvidela učiteľka, zastavila ma a nakoniec ma aj poslala vyzuť. Tak nakoniec som musel ťapkať vyzutý aj ja. Spolužiačke som sa potom ospravedlnil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]