Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze se naučit 60 stran textu přes noc?

Od: admm odpovědí: 9 změna:

Ahoj, zajímalo by mě, zda máte někdo zkušenost s učením se na ústní zkoušku na poslední chvíli. Kvůli různým okolnostem mi na přípravu zbývá pouze jeden večer (+noc). Konkrétně mě čeká 60 stran A4 textu. Samozřejmě se pokusím učení vyhrotit, jenom by mě zajímalo, kolik tak stran jste schopni se naučit vy za tak krátký čas a zda je to podle vás vůbec reálné stihnout.

Díky za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nez si vypotil tenhle naprosoto zbytecny dotaz, z ktereho beztak budes mit nulovy uzitek, uz si mohl mit hotove dve stranky.

hodnocení

3x

Člověk těžko, ale robot v Číslo 5 žije dal 60 stran za vteřinu :-D

hodnocení

3x

Můj rekord byl 100 stran za 2 hodiny před ústní zkouškou (teorie ruské syntaxe, text byl ruštině). Dá se říct, že jsem si to narychlo přečetla a méně známé věci trochu zopakovala. Ale je pravda, že to téma pro mě rozhodně nebylo cizí - pro vás by to vaše ale také nemělo být, vzhledem k tomu, že jde o studovaný obor. Tehdy jsem dostala C (z ABCDE-F), takže se to dá. Pokud na to máte celé odpoledne, neměl by to být problém.

hodnocení

3x

Je důležité 60 stran čeho. Jestli je to 60 stran povídavé teorie, tak OK. jestli je to 60 stran vzorců, které vidíš podruhé v životě, tak je to bez šance, protože to je potřeba nejdřív pochopit, učení je až v druhé řadě.

Na odlehčenou. Za nás se vyprávěl vtip, už je to nějaký pátek, ale asi takhle:

Přijde headhunter do hospody, sedne ke stolu plnému studentů a povídá: "Chlapi, sháním někoho, kdo by se byl schopen naučit čínsky. Jak dloho by vám to trvalo?"

Medik: "Když se do toho zítra pustím, za pět let bych měl plynně mluvit."

Headhunter: "To je strašně dlouhá doba!"

Student práv: "Do roka se domluvím, zbytek okecám v angličtině."

Headhunter: "Nojo, rok, ale to je pořád strašně dlouhá doba!"

Student ČVUT: "Jsou na to skripta?"

Headhunter: "Jsou!"

Student ČVUT: "Dvě noci a čtyři litry kafe musí stačit!"

witch*
hodnocení

0x
Pokud máš fotogenickou paměť nebo plnej nos. Jinak těžko Anežko.

hodnocení

0x

Nevzdala bych to. Za večer a jednu noc se dá naučit hodně. Záleží na terminologii textu - složitý, jednoduchý text...není možné sehnat narychlo od spolužáků nějaký výcuc?

Někteří studenti se umí nadrtit hodně za noc - napr medici.

Je možné zkoušku zvládnout. Záleží na typu paměti, délce koncentrace a náročnosti textu.

doplněno 16.06.21 15:14:

A druh zkoušky - abcd test, ústní zkouška...

doplněno 16.06.21 15:14:

A druh zkoušky - abcd test, ústní zkouška...

hodnocení

0x

Tak stručný obsah a "osnovu" se nějak naučíte.

Ale těch 60 stránek pochopit, to už je jiný problém...

hodnocení

0x

Nabiflovat tak, abys ho odpapouškovala, to ne.

Porozumět tomu, o co se jedná, to nejspíš ano.

zavis
hodnocení

0x

60 stránek je nějak moc, kdo se to učí slovo od slova. Ale někdo si to třeba jenom přečte a tak mu to zůstane v hlavě bez učení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]