Zdravím,jsem student 3. ročníku na SOŠ a neustále si kladu otázku co dál po maturitě. Kam na VŠ, jaký obor, jaká budoucí práce apod. Převážně mě baví a jdou cizí jazyky - angličtina, ruština. Dále mě zajímá historie, což je humanitní obor. A také mě baví informační technologie, konkrétněji hardware a programování což je technický obor. Školy, na které bych podal přihlášky jsou FF UK, a ČVUT FIT (FEL) a VŠE FIS.Neporadily by jste mi, který z těchto oboru je lepší pro uplatnění, ale také z hlediska obtížnosti při z vašich zkušeností?Děkuji
Obtížnost je na různých školách různá. Šance na dostudování Bc. studium FF UK - 56 %, ČVUT FIT - 38 %, FEL - 37 %, VŠE FIS - 52 %. Takže jak vidíš, šance nejsou úplně nejvyšší. Na každé z tebou vybraných škol se dá najít schůdnější fakulta. Více si najdi na ceskovdatech, sekce šance na dostudování českých VŠ. Jdou tam rozkliknout i jednotlivé fakulty. Jít na fakultu, kde je cca třetinová šance na dostudování, je sice možná odvážné a pokud dostuduješ, tak o uplatnění nouzi mít nebudeš, ale zároveň na takovou fakultu jít je i dost riskantní, neboť podstatné většině uchazečů se to nepovede.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.