Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký obor si vybrat?

Od: ondrejp odpovědí: 4 změna:

Chci studovat na pedagogické fakultě tzv. dvouobor. Řeším ale dilema - mám si vybrat raději češtinu s nemčinou nebo češtinu s dějepisem? Já si myslím, že nyní více žádanější a větší časovou dotaci jak na 2. stupni ZŠ, tak SŠ má němčina, mám si zvolit raději tu němčinu? Zase mám strach jak půjde časem trend, aby se za několik let stále, jako teď, němčina učila na školách a nepřevažoval by spíše (kromě hlavní angličtiny) nějaký jiný cizí jazyk (španělština...) Mně je úplně jedno, zda studovat dějepis či němčinu, láká mě obojí, pro co byste se Vy rozhodli spíše i s ohledem na pozdější upatnění? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Právě s ohledem na pozdější uplatnění bych volila němčinu. Případně bych myslela i na možný přivýdělek. Bojíte se, že němčinu časem převálcuje třeba španělština? Nepřeválcuje. Ano, svět se otevírá a španělština začíná být zajímavá, ale ve školách se jako druhý jazyk učí především to, na co mají učitelé aprobaci. Když se na školu dostane francouzštinář, učí se francouzština. Kam nastoupí španělštinář, tam se učí španělština. A to někdy i tehdy, když je zájem žáků malý. O němčinu bude průměrný zájem vždy.

Co s dějepisem, kdybyste náhodou někdy učit nechtěl?

hodnocení

0x

Vemte to z jiného konce. Nebude příliš jednotvárné učit jen jazyky? Není pestřejší jazyk a dějeprava?

hodnocení

0x
Čeština a dějepis.
Bez diskuzí *palec*

hodnocení

0x

němčina...dá se využít i mimo školství, má mnohem větší využití a uplatnění než dějepis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]