Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objem a Povrch

Od: acoload* odpovědí: 12 změna:

Vypočítej objem a povrch válce s poloměrem 8 dm a výškou 15 dm.

Mohu prosím o vzorové vypracováni.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím.

Najít v učebnici nebo v tabulkách vzorec pro objem válce (V=π·r2·v) a pro jeho povrch (třeba S=2·π·r2+2·π·r·v) jistě není problém. Pak už jen za π dosadit 3,14, místo r velikost poloměru a místo v výšku a vypočítat. Objem vyjde v dm3 a povrch v dm2...

jirka9993
Zdravím mohu vědět přesný postup jako výpis a přesně kolik to vyjde taky stím mám problém.

Nejprve napiš svůj postup a také výsledek.

jirka9993
Mám to dobře ten objem?
Objem a Povrch

Presne tak, daj sem ako to pocitas ty, ked mas chybu, opravime, vysvetlime, ale domace ulohy zadarmo ti robit nebudem.

jirka9993
Tak já jsem spočítal ten povrch
Objem a Povrch #2
acoload*
hodnocení

Podle mě to je blbě

Objem je správně, povrch špatně. Ve druhém případě máš nějakou početní chybu.

Zdravím. Tazatel tvrdí, že 2·3,14·64+2·3,14·8·15=401,92+753,6=1155,52. Tak mu najděte chybu, když myslíte...

Pro výpočet je jednodušší dosadit do původního vzorce S = 2πr.(r + v), když si ho pamatujeme.

to mirek2: Zdravím a souhlasím. Upřednostňuji ale 2Sp+Spl pro situace spotřeby plechu na "hrnec bez poklice", "okapový žlab" zakončený na jednom, případně na obou koncích atd. ...

hodnocení

0x

Zdravím.

S oběma výsledky souhlasím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]