Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chování školy a učitelů

Od: zuhud® odpovědí: 33 změna:

Dobrý den,

Prosím vás, stala se taková věc:

Syn přišel ze školy s tím, že má počítat za trest příklady z matematiky. Když jsem se zeptala proč, tak mi řekl, že spolužák Aleš sedící před ním, mu neustále schovává během vyučování věci do lavice. Syn už to nevydržel, a tomu spolužákovi Alešovi zezadu kopl do židle. Přičemž paní učitelka řekla, že můj syn vyrušuje. Když se můj syn snažil vše vysvětlit, paní učitelka řekla, že to nebude řešit a dala trest i mému synovi a to i přesto, že jiný spolužák, sám od sebe řekl, jak to bylo, protože to viděl. (dělo se opakovaně) Když jsem toto slyšela, napsala jsem paní učitelce ostrý dopis, že když to nebude řešit ona, že si to můj syn vyřeší sám s dotyčným pár fackama a že tedy očekáváme její stejnou reakci - tj. nebude nic řešit. Došla nám doslova arogantní odpověď, že paní učitelka bude - nebo nebude řešit věci, jak ona chce, a jak ona uzná za vhodné. A ještě i dodala, že pokud se můj syn ohradí - tj. vyřídí si to s tím spolužákem sám, tak mne udá na OSPOD, který to bude řešit nejenom na půdě školy, ale i mimo ni.

Načež jsem psala řediteli škody, že jestli mu připadne toto vše normální - nic neřešit, nevyšetřit, potrestat oba stejně, a dokonce vyhrožovat sociálkou rodičům. Na můj podnět ředitel tedy si hlavní aktéry zavolal do ředitelny - kde svědek řekl, jak to bylo, syn také, viník celé události mlčel. Bohužel, výsledkem celého jednání bylo, že to vlastně šikana není, a že šikana pouze je, když by někdo mému synovi bral peníze nebo svačinu. A také synovi řekl, že můj syn jednal neadekvátně, a měl spolužáka požádat, aby svého chování zanechal a ne mu kopat do židle. A ještě mému synovi řekl, že když ho u čehokoli chytnou - bude potrestaný; když ho nechytnou - nebude potrestaný.

Myslela jsem si, že je celá věc již vyřízená, ale není: došel mi dopis, že se mám dostavit do ředitelny, kvůli chování syna, a kvůli celé záležitosti.

Sumasumárum: - učitelka nic neřeší, nic ji nezajímá - ale trestá; pokud se člověk ohradí - odpovědí je arogance a vyhrožování sociálkou. Syn se bránit nesmí, a pokud, tak bude popotahován výchovně ve škole. (pan ředitel se zmínil o policii a o tom, že může syna i vyhodit ze školy)

A navíc je i to, že syna začala napadat učitelka z jiného předmětu a ještě i nějaká cizí učitelka, kterou syn vůbec nezná a neví o koho se jedná. (verze odpovídá verzi paní učitelky z matematiky, takže je jasné, že si paní učitelka stěžovala)

PS: Neříkám, když syn něco vyvede, ať je potrestán, ale aby byl syn (kdokoli) trestán za něco, co neudělal nebo nevyvoval, s tím tedy nesouhlasím.

PS2: Šikana už tu byla a začala tady přesně takovýmto "nevinným pošťuchováním" a otravováním atd.

Prosím Vás, jak se proti tomuto všemu bránit? Přijde mi, že škola už je za jakousi "hranou" únosnosti.

Děkuji za rady. Z.H.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Vyprávení provinilců a také matek, vypadá, jako by děcko a pak téměř mladý člověk, ve škole seděl s rukama za zády a v tichosti, čekal, až okolí přejdou všechny voloviny světa. A ten drak, který stojí před katedrou si uvzal, že mu zničí jeho mladý život. Rozumím tomu, u mě to bylo také tak. Jen s tím rozdílem, že než jsem tátovi stačila doříct větu: "Já ne, to oni", už jsem ji měla takovou, že jsem druhou chytla o zeď. A pak, když jsem stála před katedrou mnoho let, nestačila jsem se řečem a vysvětlením provinilců a jejich rodičům, že jim to všecičko "sežerou" On nic, to oni. *hej* Vzpamatujte se! Za chvíli to bude vypadat, že proti vašemu neukázněnému synovi stojí celý svět. Zamyslete se! Nanasbíral si? Nesčítají se mu všechny průšnihy a jediná vy, věříte, že on je chudák, bez viny. Přijde totiž doba, kdy se tohle všechno otočí proti vám.

hodnocení

Z celého srdce vám přeji, aby až vás někdo napadne, vy se budete bránit, tak že půjde do kriminálu Vy, nikoli pachatel. Bez jakéhokoli vyšetřování atd.

@babkazov- je vidět, že jste nepochopila a neuznala genialitu mladého studenta, kterého chce zlá učitelka zničit.Jako rodič bych také nepřemýšlel a tu zlou, hloupou učitelku postavil ke zdi a prásk" a bylo by vyřízeno, ...rychle... jasně...Za mne to bylo nějak jinak. Pokud jsem byl potrestán či nedej bože byla poznámka tak jsem doma byl potichu jak myška,abych nedostal ještě přidáno. A musím říct, že vždy byl v právu pedagog.Holt "... jiná doba, host vyhazuje číšníka..." jak by řekl klasik.Ale jsou i tací, kteří to nepochopí,... a nepochopí...a nepochopí a musí si dokazovat jací oni jsou "chlápáci".
@zuhud- přirovnávat tuto situaci s fyzickým napadením je totální mimonina.

jm
hodnocení

6x
Uvědomte si prosím, že máte své dítě vychovávat. Říkáte mu svým jednáním, že když mu někdo schová sešit, má ho fyzicky napadnout.
Vy mu v jeho 13ti letech zabavíte mobil, on vás podřeže. Uvádím tu určitou nadsázku, ale kdo ví...
Pokud má problém se spolužáky, má to řešit nahlášením třídnímu učiteli. Nemůžete ho podporovat ve fyzickém násilí. To se nevyplatí ani jemu ani vám.

sgwsf
hodnocení

5x

Proboha, opravdu vám přijde v pořádku - jako dospělému člověku - řešit, kdo komu kopl do židle? S ředitelem školy? Na chvíli se zastavte, nadechněte se a uvědomte si, jakou kravinu řešíte. Váš syn je dost velký na to, aby se začal učit, že se o sebe musí postarat sám. A že svět nebude vždycky spravedlivý. Kdybyste se do toho necpala, vypočítal by syn příklady (což mu fakt neuškodí) a bylo by to vyřešené.

kare
hodnocení

4x
Je to na přístupu učitele,
pamatuji si jak na střední k nám přišel nový žák. Seděl přede mnou a já ho chtěl trochu oťukat, co je zač *smich* .
Kopal jsem mu do židle asi úplně stejně jako ten Váš syn. Problém byl v tom, že kluk byl o něco starší a životem zkušenější.
Nic neudělal, jen se přihlásil, jestli si může vyřešit soukromou záležitost. Učitel mu odvětil, že ano. Spolužák se otočil a jednu mi natáhl a učitel jen se pousmál. Stejně na toho spolužáka rád vzpomínám. :)
K otázce:
Je to těžké, pokud nemá učitel nadhled a konec konců ani Vy...
Stačilo by si to se spolužákem vyřídit po hodině. A příklad doma spočítat...
Děláte zbytečně zle synovi, nejen teď, ale i do budoucna.
Celá situace je jak kopání do sršního hnízda a místo ústupu se do něj ještě vymočíte. Co vlastně čekáte?
hodnocení

Jo, jenže iniciátorem jste byl vy.

Co čekám? že učitelé nebudou svým laxním přístupem a zlovůlí podporovat šikanu, chránit darebáky a křivit charakter.

A pokud se učitelé budou chovat takhle, tak v tom případě by neměli učit, ale měli by jít zametat ulice.

hodnocení

4x
Mě to celé přijde takové zvláštní. Nějak mě tam něco falíruje a nevím co. Vyhodit ze základní školy jaksi nelze, že?
Jako ve všech podobných případech bych moc rád slyšel verzi druhé strany. Moc, opravdu moc bych se divil, kdyby byla stejná.
asd1

Podle doplnění učitelka potestala oba - jednoho za braní věcí druhýho za kopání do židle. Pro mne vyřízeno. Vyskakovat na školu a vyhrožovat profackováním - se nedivim že jí pohrozili sociálkou a policajtama...

Nás by hned na místě učitelka oba profackovala a byl by klid.

Dovedeš si představit, alespoň tak nějak přibližně, co by se dělo, kdyby syn takovéto biomatky dostal od učitele pár facek?

hodnocení

4x

Já tyhle starosti nechávám na dětech a učitelích. Ať si to srovnají sami. Život není spravedlivý. Mně kolikrát v práci taky nespravedlivě ubližují, no a co? Mám brečet v koutě? Jde se dál. Děti se naučí se o sebe postarat a je to. Akorát teda kdyby na ně někdo sáhl, tak to bych nenechal. Rozhodně neuznávám pravidlo : Škoda facky která... Ani já své děti nebiji, tak nikdo cizí taky nebude.

hodnocení

3x

Desim sa toho, co takto vychovate. Ista miera podriadenia sa autorite bez mamicky za chrbtom a jej listov (!) nikomu neuskodi. Takito chlapci, ked dospeju, budu vsade vidiet diskriminaciu.

Vypocitat zopar prikladov synovi len prospeje.

id
hodnocení

3x

Já být učitelka, tak řešení mám.

- váš synek vypočítá 3 příklady navíc

- zlobidlák 6 příkladů

- a vy 9 příkladů a to proto, že jdete špatným příkladem pro vašeho synka. Promiňte, ale dítě ve 12ti letech, které má za zadkem pořád svou maminku, která poštve svým jednáním proti synkovi celou školu - hmmmm, to je síla. Chudák váš kluk.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den @zuhud, mám pro Vás návrh - napište si zde přesnou radu, kterou chcete dostat a která se Vám bude nejvíce líbit. Já ji potom zkopíruji a pod svým nickem tady vložím. Vy budete konečně spokojená, že Vám někdo rozumí, poděkujete, ohodnotíte - a celé vlákno můžeme uzavřít. Zdravím!

vychovatel*
hodnocení

3x

Dobrý den přeji,
je mi líto že se synkem řešíte tuto nepříjemnou událost a chápu Vás. Chápu samozřejmě i učitelku. Její prioritou je děti něco naučit a řešit osobní problém dvou kluků ji pochopitelně znervozňuje a zdržuje. Je normální, že se děti a zejména kluci během vyučování kočkují. To prostě k dětství patří. Osobně kdyby mne takhle kluci vyrušovali při vyučování, hodím mezi ně na lavici svazek klíčů. Dělával to můj třídní učitel a měl od nás celý den absolutní klid.
Osobně si myslím, že dát dítěti domácí úkol z učiva ZA TREST je špatně. Dítě totiž začne úkoly vnímat jako trest, bude jej brát negativně a klidně se může stát, že začne úkoly odkládat či zanedbávat. Proto bych volil spíše dočasné odebrání výhody. Vyhrožovat žákovi a jeho rodičům poznámkami či vyloučením je určitě špatně. Určitě také nemá význam psát škole dopisy a řešit spory dvou kluků přes ředitele. O sporech mezi školou a rodičem je slyšet každou chvíli a nikdy jsem si nevšiml že by se po stížnosti někde situace zlepšila.
Považuji za mnohem účelnější procvičovat s klukem danou situaci když dojde k nějakému konfliktu se spolužákem. Důležité je ukázat dítěti další správné možnosti řešení, snažit se aby si dítě dokázalo konflikt samostatně vyřešit a zároveň se nenechávalo vyprovokovat. Je potřeba vědět že se dítě v průběhu života ocitne v situacích které pro něj nebudou příjemné a je proto dobré ho naučit, jak se chovat a postupovat. Kdybyste potřebovala, můžeme věc probrat a najdeme možnosti jak s klukem natrénovat dané situace a pomoci mu ve zvládání konfliktů. Klidně mi dejte vědět :)
Přeji pohodové dny

hodnocení

2x

Když zlobivec sedí před Vaším synem, jak může synovi schovávat věci? Pokud by se otáčel dozadu a něco mu bral, jistě by si toho učitelka povšimla a dala mu trest taky. Představte si, že sedíte v autobuse, za Vašimi zády sedí jiný cestující. Jak mu můžete něco vzít? Kdyby byl zlobivec soused Vašeho syna v lavici, chápala bych, že je to možné. Takhle je to divné.

Učitelka měla dát příklady oběma klukům, pokud zlobili oba. Ten zlobivý byl asi na zlobení "šikovnější", nedal se přistihnout. Vašeho nachytala. Nakonec příklady ještě nikdy nikoho nezkazily, aspoň si syn promrská matematiku. Je to lepší trest, než třeba opisovat školní řád, z počítání dítě něco má, z opisování nic.

Jinak se do školy moc nemíchejte. Vychovávejte dobře dítě doma, ve škole to nechte na učitelích. Když bude dítě vidět, že ve Vás má zastání, vyroste z něj rozcapenec. Viz:...já to řeknu mamince a uvidíš! Připomíná mi to pana Vydru v jedné pohádce: Já to řeknu tatínkovi a on vám vyhlásí válku.*smich*

Nechte to být, bude to nejlepší. Takhle bouříte, víte to jenom od syna a kdoví, zda je to všechno úplně pravda. Ony si to děti občas trochu přimašlí ve svůj prospěch. Vím to, taky jsem nebyla lepší. Jenže za nás to bylo lepší. Škola byla brána za solidní instituci, nebylo rodiče, který by si na učitele otevřel hubu. Pan učitel měl pravdu a myslel to dobře. Naopak, když byl ve škole nějaký trest a provalilo se to, mnohdy doma otec i nějakou přidal. A nemohu říct, že bychom nebyli připraveni do života.

A co bylo mezi námi, dětmi, do toho se rodiče neplatli - ať si to vyřídíme mezi sebou. Byla to hezká doba. Jaga.

Až teď vidím, že uč. dala trest oběma klukům. Zachovala se tedy fér. Co se Vám ještě nelíbí, proboha?

hodnocení

Jak může mu schovávat věci? Jednoduše - otočí se dozadu, vezme věc z lavice a strčí ji tomu žákovi do lavice. Takže syn který pracuje, a potřebuje třeba pero, zjistí, že ho na lavici nemá, a že mu ho mezitím spolužák předním strčil do lavice. A kdyby jste to nevěděla - tak ty lavice jsou zepředu otevřené.

Jestli je dobře, že učitelé křiví charakter a zastávají se darebáků,tak se do toho budu plést - vždy. No, vy máte také stejně pokřivený charakter.

Každý má právo se bránit a každý má právo na spravedlivý proces, což zde absentuje.

Strašně bych byla ráda, kdyby jste vaše "správné" názory zažila na Vaši kůži. :) řekla bych, že potom byste velmi rychle otočila a jsem zvědavá, co byste říkala, kdyby polovinu vaší výplaty dostal i nějaký kolega. Však je to spravedlivé, ne?

asd1

Naprosto chápu školu že tě vypakovala.

1. synáčkovi vysvětli, že strkání věcí pod lavici se neřeší kopáním do židle. Za to kopání byl taky ten trest, ne za to že si nechal sebrat věci. Druhej byl za braní věcí potrestatný, takže nevidim problém proč to nějak dál rozmazávat.

Jen k doplnění: děti teď měly velice dlouho distanční výchovu a podle toho, bohužel, dopadá míra vzdělání i kázeň. Učitelka se snaží učit, když to tak dlouho nešlo. Jenže má ve třídě několik dárečků. Dárečka Aleše, dárečka Vašeho syna a jistě i pár dalších. Pokud by sem tam nepadl nějaký trest, kluci by jí přerostli přes hlavu. Už nejsme v době J. Š. Baara, kdy se žák ohnul přes lavici, učitel si vybral z několika rákosek postavených v koutě a exekuce začala. Kázeň byla, ovšem dnes by se rodiče zbláznili.

Učitelka dala trest oběma, což je fér a jinak by cápky nezvládla. Zkuste se postavit před 30 dětí, z nichž takových 80 % je rozjívených. Vy byste ráda, aby vyšetřovala, co a jak. Kdyby celé dny jen vyšetřovala, protože pořád se něco ve třídě děje, kdy by asi, chudák, měla čas na učení?

A protože dneska už ve školách tělesné tresty nemají své místo, pokud si myslíte, že učitelka postupovala špatně, seřežte si kluka doma místo ní. Ona nemůže, Vy ano. A věřím, že si to syn bude pamatovat. Je to lepší zkušenost, než bedna domluv. Jaga.

Jago, pravda pravdoucí. Není co dodat.

Zavedení rákosek bohužel neprojde a dnešní biomatky místo jedný facky radši budou půl dne vysvětlovat nevysvětlitelné. Pak se ovšem nemůžou divit, že je školství tam, kde je.

Jakmile učitel začne něco řešit, nezbedný synek či dcerka si doma popláčí a matinka, místo facky, se sebere a jede do školy si to s tím učitelským vyřídit.

hodnocení

2x

Za hranou únosnosti není škola, ale vy. Zřejmě nemůžete unést, že se synáčkovi stala drobná nespravedlnost. No bóže. Těch se mu ještě v životě přihodí a bude je muset řešit bez maminky. Takovouhle blbost by si měl umět vyřídit s klukem o přestávce a ne do toho zatahovat učitelku, maminku a ta ředitele. Tomu se nedivím, že je naštvaný, jakými zhovadilostmi se musí zabývat a že se ještě postará o to, že to dají klukovi ve škole sežrat.

hodnocení

2x

Dobrý den. Paní učitelka u toho byla a potrestala oba viníky. Vy to znáte jen z podání svého syna a hned jste na paní učitelku nastoupila "ostře". Synovi jste svým jednání uškodila. Vy mluvíte o šikaně, druzí to vnímají jen jako "klukoviny" které jsou vzájemné. Vy se cítíte být tou ublíženou, možná by to vyřešily rozhovory s rodiči toho druhého klučiny. Aby si nevšímal věcí Vašeho syna atd. A Vašemu synovi domluvte, aby nebyl agresivní. Teď bude mít složitější pozici než dřív, díky Vašemu nepřiměřenému a přecitlivělému jednání. Můžete zvážit, zda pro Vašeho syna nebude lepší změnit třeba školu sám..Dětem bych také nenechala ubližovat, ale učitele jsem vždy respektovala a vše se dá řešit v klidu s ohledem právě na ty děti. Píšete, že paní učitelka Vám napsala velmi arogantní dopis..Sáhněte si do svědomí jak jste jednala Vy a co jste napsala nejdřív Vy sama..

hodnocení

1x
Takže syna začal napadat celý učitelský sbor včetně nezainteresovaných neznámých učitelů. Tak jak nám to tady barvitě líčíte bych to viděl na pěkného ptáčka, který s váma pěkně manipuluje(měl bych mnohem výstižnější formulaci, ale byla by příliš vulgární). Jinak vyhrožovat a pro jistotu písemně fyzickým napadením spolužáka je myšlenka hodna génia. Jinak k incidentu - trest měli oba kluci přijmout, učitelka nemůže stále dělat soudce. Já když byl na škole, dostali jsme jednou po větší lumpárně hromadně facana, že se nám hlava otočila. Čímž se vše pro příště velmi rychle vysvětlilo k našemu plnému pochopení. Kdybych si stěžoval doma, dostal bych pochopitelně repete a nikdo by učitelku nezpochybnil (byla to samozřejmě vyjímka - nevypadalo to u nás jak v Obecné škole s Igorem Hnízdem).

asd1
hodnocení

0x

Trest za kopání do židle - ano je na místě.

Řešil bych jaký trest dostal ten co mu bere věci a schovává je do lavice. Pokud se to opakuje, učitelka to neřeší a kluk se nesmí bránit sám tak proč škola neřeší učitelku a místo toho chce šikanovat poškozeného, vyhrožuje sociálkou apod.

Normální kočkování, za nás by učitel oba propleskl.. To se dnes nesmí, ale učitelka by měla řešit oba, v první řadě braní věcí v druhé oplácení a ne jedno zametat a druhé trestat. Zavání mi to i šikanou ze strany školy, jak syna tak vás že jste si dovolili mít jiný názor.

Bych tam učitelce/ řediteli sebral něco ze stolu, schoval to jinam a řekl mu že jestli se bude bránit tak zavoláte policii a sociálku na něj a odešel bych...

hodnocení

0x

Dobrý den, paní učitelka nejspíš měla věc řešit spravedlivěji. Na druhou stranu, z jejího pohledu bylo i kopání do židle porušením pravidel školy, tj. malý trest dostali oba. Je možné, že to nechtěla řešit v hodině, měla to ovšem řešit po hodině.

Bohužel bylo neobezřetné psát do školy, že si to syn vyřídí se spolužákem fackou - a navíc, aby to pak učitelka neřešila. To by samozřejmě musela řešit.

Pokud se v ředitelně probírala jen tato jedna ojedinělá událost, z pohledu pana ředitele o šikanování nešlo. Jestli tomu dobře rozumím, máte se k němu opět dostavit. Doporučil bych vše v poklidu vysvětlit.

Zejména, budou-li nějaké potíže pokračovat, můžete si dohodnout schůzku s třídním učitelem, který zná své žáky nejlépe, popř. s výchovným poradcem. Ale teď se naštěstí blíží dva měsíce prázdnin :)

hodnocení

Syn nekopal do židle sám od sebe, reagoval na to, že mu spolužák při vyučování schovává věci do lavice. Paní učitelka se tím vůbec nezabývala - dala trest oběma, a to i přesto, že spolužák řekl, sám od sebe a hned, jak to bylo a kdo vyrušoval první a kdo je iniciátorem celého incidentu.

zuhud, pokud chlapci vyhrožují vyhozením ze školy, tak to už mu bude 15+ a bude na střední. v tomto věku by už měl vědět, že do židle se nekope. oba chlapci při vyučování vyrušovali, oba byli potrestání úkolem navíc - nejspíš aby si doplnili učivo, u kterého nedávali pozor. jako matka v tom problém nevidím. a jako matka si neumím představit, že bych kvůli takové dětinskosti otravovala učitele a vyhrožovala fyzickým napadením spolužáka. mmch u těhle záležitostí dobře pomáhá nezapojovat se a ignorovat, protože když není odezva na nějaké schovávání věcí, tak to dotyčného přestane bavit. v krajním případě si chlapec může domluvit přesednutí jinam, velký snad je dost.

hodnocení

Ne, je mu 12 let. No a hluboce se mýlíte - spolužák otravuje takto opakovaně. Ignorace nepomohla, a když syn požádal, aby toho spolužák nechal, tak to nepomohlo a chlapeček v tom jel vesele dál.

zuhud, tak pokud je mu dvanáct, tak mu těžko může ředitel vyhrožovat vyhozením ze školy. protože to na základce tak nějak nejde. základní vzdělání je povinné.

asd1

Pokud dala trest oběma tak nevim co řešíš? Jeden bral věci druhej kopal do židle. Hotovo vyřízeno a souhlasim s postupem školy. Podle tebe kopání do židle mělo být bez trestu? To je taky blbost.

A věřim že kdyby místo kopání do židle normálně vstal, řekl "neber mi věci" a došel si pro ně tak nebude žádný problém a řešila by jen braní věcí.

Vím, příspěvek jsem četl pozorně dvakrát. Byla to nespravedlnost - ale tak to na světě chodí. Já jsem v 5. třídě dostal dokonce napomenutí - nic jsem neudělal, jen jsem se připletl. Rodiče mě znali, věřili - a nic neřešili.

Situaci blíže neznám. Mezi kluky jde většinou o celkem neškodné pošťuchování a zdravé zápolení - cvičení pro život. Zatímco šikana je závažnější jednání ( cs.wikipedia.org/...

renataaa
hodnocení

0x
Dobrý den,
Dle mého názoru se to z počátku vůbec nemělo řešit. Alespoň moji rodiče by si nic z pár příkladů nedělali, ať už bych byla viníkem já a nebo někdo jiný.
Tohle je o tom, že takové věci jsem si dokázala vždy vyřešit sama. Plácl mě nějaký kluk po zadku? Dostal facku. Samozřejmě - tato situace je jiná, ale chci tím říct, že je lepší, aby si to Vás syn vyřešil sám. Většinou, když se do takovýchto záležitostí začnou cpát rodiče, nedopadá to moc dobře a více se to rozjede. Zřejmě jste urazila paní učitelky ego a ta to řekla svých kamarádkám atd. Ve škole se (předpokládám) všichni znají, zatímco Vy jste pro ně jen cizinec, jejichž kluk chodí k nim na školu a dovolil si stěžovat na jejich kantora.
Buďto se situace sama uklidní, či už to začít řešit někde výše. Kde bude, jak se říká, i ředitel krátkej..
Přeji Vám hodně štěstí!

michalverner
hodnocení

0x
Šikana?No to snad ne.Koukám že dnes je vše šikanou.Potrestat oba dva je na místě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]