Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodím se na gymnázium?

Od: holdurhats69 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, příští rok jakožto žák 9.třídy budu podávat přihlášky na SŠ, asi je ještě dost brzo na to to řešit, ale za poptání nic nedám.
Chtěl bych se teda zeptat, jestli se na gymnázium hodím a jestli je gymnázium vážně tak těžké, jak většina lidí říká a pokud mě gymnázium bude omezovat v mém sociálním (rodina, kamarádi) a osobním životě, nebo budu na tyto věci mít dostatek času.
Co se týče mých známek, tak do teď jsem měl většinou 2-3 dvojiky na vysvědčení, ale pokud se online-výuka zase neobnoví, tak počítám s tím, že má následující vysvědčení budou o něco horší. Předměty, které mi nejdou, jsou například: matematika, fyzika nebo přírodopis, naopak baví mě angličtina, tělocvik a zeměpis.
Určitě jsem schopen tomu učení denně obětovat
nějaký čas, ale jak už jsem říkal chci mít dostatek času na své koníčky (sport) a můj sociální život.
Budu rád za všechny odpovědi, děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si myslím, že to není ani o známkách, ale je to o tom, co v bys v životě chtěl. Chvíli nepřemýšlej o tom, jak je škola obtížná, je to stejně jen pár let. Pokus se sám sebe představit, jak bys chtěl žít, v jaké práci, v zaměstnání sám sebe vidíš po mnoho a mnoho let. Jaká práce by tě bavila. Chápu, je mnoho profesí o kterých vůbec ani netušíme, že existují. Ať jsou to lidé, kteří vymýšlejí ty věci, které létají mezi hvězdami, přenášejí informace, ty věci, které dovolí pozorování a funkce téměř neviditelného, Vztahy mezi nimi. Vidíme pouze kopáče a lékaře, kancelář nebo dílnu. Klidně dovol své fantazii, ať tě zavede ke hvězdám. A podle toho přemýšlej, jaké vzdělání budeš potřebovat. A pak přestaň snít a zvol si cíl. Jsi ještě kluk, vím, je to obtížné, mám vnuky a mé děti byly také tak bezradní. Ale toto je, myslím si, nejlepší cesta. *hej*Hodně štěstí v rozhodování!

holdurhats69
hodnocení

Děkuji mnohokrát.

hodnocení

2x

Neznáme Tě, nemůžeme tedy posoudit, zda se hodíš, či ne. Měl bys vycházet z toho, co chceš v životě dělat. Pokud hodláš dál studovat nějakou VŠ, gymnásium je vlastně taková dobrá přípravka na vysokou.

Pokud chceš vystudovat SŠ a dál už do školy nechodit, byla by pro Tebe lepší nějaká SŠ, podle toho, co by Tě bavilo - chemická, elektrotechnická, stavební, strojní, případně jazyková, hotelová... když Tě baví cizí řeči. Pokud půjdeš po SŠ někam pracovat, rozhodně se líp uplatníš z určité konkrétně zaměřené školy, než z gymnásia.

V gymnásiu se všechno bere až do hloubky. Třeba náš profesor biologie. Brali jsme lidské tělo. Všechno, kosti, svaly, orgány...chtěl od nás v latině. Připadali jsme si jako medici. Do dneška si pamatuju třeba "columna vertebralis", nebo "musculus sternocleidomastoideus." *smich* Jaga.

hodnocení

1x

Tak zrovna matiky, fyziky a biologie si na gymplu užiješ dost. Nicméně v sociálním životě mě gympl nikdy neomezoval a ani studium mi nepřišlo extra těžké. I když maturita byla nakonec snad lehčí, než některé čtvrtletní kompozice. :) Zamysli se, co pak chceš dělat. Gympl je především dobrá příprava na většinu VŠ.

holdurhats69
hodnocení

Jasně, děkuji.

karmil
hodnocení

1x
To je dosti individuální dle gymnázií.. v dnešní době projde gymplem, kde kdo takže bych se toho asi nebál. Jak říkám ale záleží na tom, zda je to prestižní gymnázium v Praze či příměstské gymnázium kam se dostane každý.. čímž nechci říct, že taková gymnázia na vysokou nepřipraví, naopak někdy i více

liska5
hodnocení

1x

Známky jsou jedna věc, pak je třeba zájem, výdrž nad učením a nějaké směřování. Já osobně bych opět volila gympl, protože až tam člověk zjistí, co jaký předmět obnáší, co ho bude bavit. Pak má hodně variant, hodně směrů, kterými se může vydat. Učivo gymplu tvoří základ pro přijímačky na všechny VŠ. Musí proto být zákonitě náročnější. V tý matice si holt mákneš. Na sport Ti čas určitě vyjde, hodně se právě provozuje na škole. A u toho ta parta taky je. Je třeba si moudře rozdělit čas.

hodnocení

0x

Promiň, ale s takovýma známkama bych na gymnázium nechodil. A možná se tam ani nedostaneš.

holdurhats69
hodnocení

Nemyslím si, že 2-3 dvojiky jsou špatné nebo nedostačující na gymnázium.
Ano, omlouvám se, četl jsem dvojky-trojky. No, pokud se umíš učit, a podle známek je to vidět, tak by to neměl být takový problém. Jistěže je gymnázium těžší, než základka, ale jde o přístup. Jsi-li odhodlán se učit a fakt ti to jde, tak do toho jdi. Víš ale, že mít gymnázium nic neznamená, že by měla následovat VŠ? Pokud nechceš na VŠ, tak na gymnázium nechoď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]