Nejste přihlášen/a.
Já si myslím, že to není ani o známkách, ale je to o tom, co v bys v životě chtěl. Chvíli nepřemýšlej o tom, jak je škola obtížná, je to stejně jen pár let. Pokus se sám sebe představit, jak bys chtěl žít, v jaké práci, v zaměstnání sám sebe vidíš po mnoho a mnoho let. Jaká práce by tě bavila. Chápu, je mnoho profesí o kterých vůbec ani netušíme, že existují. Ať jsou to lidé, kteří vymýšlejí ty věci, které létají mezi hvězdami, přenášejí informace, ty věci, které dovolí pozorování a funkce téměř neviditelného, Vztahy mezi nimi. Vidíme pouze kopáče a lékaře, kancelář nebo dílnu. Klidně dovol své fantazii, ať tě zavede ke hvězdám. A podle toho přemýšlej, jaké vzdělání budeš potřebovat. A pak přestaň snít a zvol si cíl. Jsi ještě kluk, vím, je to obtížné, mám vnuky a mé děti byly také tak bezradní. Ale toto je, myslím si, nejlepší cesta. Hodně štěstí v rozhodování!
Neznáme Tě, nemůžeme tedy posoudit, zda se hodíš, či ne. Měl bys vycházet z toho, co chceš v životě dělat. Pokud hodláš dál studovat nějakou VŠ, gymnásium je vlastně taková dobrá přípravka na vysokou.
Pokud chceš vystudovat SŠ a dál už do školy nechodit, byla by pro Tebe lepší nějaká SŠ, podle toho, co by Tě bavilo - chemická, elektrotechnická, stavební, strojní, případně jazyková, hotelová... když Tě baví cizí řeči. Pokud půjdeš po SŠ někam pracovat, rozhodně se líp uplatníš z určité konkrétně zaměřené školy, než z gymnásia.
V gymnásiu se všechno bere až do hloubky. Třeba náš profesor biologie. Brali jsme lidské tělo. Všechno, kosti, svaly, orgány...chtěl od nás v latině. Připadali jsme si jako medici. Do dneška si pamatuju třeba "columna vertebralis", nebo "musculus sternocleidomastoideus." Jaga.
Tak zrovna matiky, fyziky a biologie si na gymplu užiješ dost. Nicméně v sociálním životě mě gympl nikdy neomezoval a ani studium mi nepřišlo extra těžké. I když maturita byla nakonec snad lehčí, než některé čtvrtletní kompozice. Zamysli se, co pak chceš dělat. Gympl je především dobrá příprava na většinu VŠ.
Známky jsou jedna věc, pak je třeba zájem, výdrž nad učením a nějaké směřování. Já osobně bych opět volila gympl, protože až tam člověk zjistí, co jaký předmět obnáší, co ho bude bavit. Pak má hodně variant, hodně směrů, kterými se může vydat. Učivo gymplu tvoří základ pro přijímačky na všechny VŠ. Musí proto být zákonitě náročnější. V tý matice si holt mákneš. Na sport Ti čas určitě vyjde, hodně se právě provozuje na škole. A u toho ta parta taky je. Je třeba si moudře rozdělit čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.