Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou školu?

Od: rendoska7 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den!
Už jsem měla zde podobnou otázku, ale... Letos jsem psala přijímačky a vzali mě na obě školy. Tedy - na jednu, ale včera zavolal ředitel z jedné těch škol a oznámil mi, že by mě vzal. Byla jsem pátá pod čarou, takže byla vcelku velká pravděpodobnost, že mě vezmou, ale stejně mě to překvapilo...
No, teď se rozmýšlím, kam mám jít. Buďto na praktickou sestru či na laboratorního asistenta.
Bojím se, že laboratorního asistenta bych nezvládla, proto se vás chci zeptat, jaká škola je podle vás asi lehčí a kam by jste mi doporučili jít?
Budu vážně moc ráda za užitečné rady! Děkuji předem!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

monica
hodnocení

1x
Záleží co by tě více bavilo pak v životě dělat, já třeba mám husinu jenom z toho laboratorního prostředí, tak jsem šla na praktickou sestru, dříve to byl obor zdravotnický asistent. Jestli tě baví chemie a umíš si představit že neustále vyhodnocuješ nejrůznější vzorky, pracuješ v malém uzavřeném kolektivu a maximálně občas zaučuješ studenty na praxi, tak bych volila určitě laboratorního asistenta. Já jsem zpočátku litovala, že jsem šla na praktickou sestru, praxi v nemocnici jsem opravdu neměla ráda, byly jsme holky pro všechno a navíc jsme měly přísné učitelky, které nám vynadaly a daly pětku za sebemenší maličkost a jako absolventky jsme by zaměstnatelné pouze u lůžka v nemocnici, nikde jinde nás zdravotnické asistenty nechtěli. Ale teď jak pozměnili zákon, tak je to uplatnění lepší - již se pracuje bez dohledu a není problém najít práci v ambulanci, v odběrových centrech, v lázních, v domácí péči kde sestry dochází k lidem domů aplikovat injekce a dělat převazy nebo v administrativě ve zdravotnictví. Jsem taky introvert a přijde mi, že práce na lůžkových odděleních není moc pro introverty, je tam frmol a pokaždé jsi na směně s někým jiným, do toho chodit od pacienta k pacientovi, jezdit s pacienty po vyšetřeních, ale třeba práce v ambulanci mě bavila, záleží jak moc jsi introvert. Přeji šťastnou volbu!

matoska
hodnocení

0x

Záleží, co tě baví. Je pro tebe lepší práce v laboratoři a nebo chceš jednat s lidmi, pomáhat jim se vším možným, včetně hygieny a podpobných věcí? Já osobně bych na takovou práci s lidmi neměla, protože jsem introvert, a proto bych osobně spíše volila laboratorního asistenta. Ale to záleží na tvých preferencích. Nemysli si, že nějakou školu nezvládneš, zvládly to tisíce lidí před tebou, zvládněš to taky!

rendoska7
hodnocení

Mnohokrát Vám děkuji! Vážím si Vašeho názoru a ještě to zvážím.
PS: Též jsem introvert
Krásný večer!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]