Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jak jste si sestavovali otázky na ústní zkoušku z maturity? Přemýšlím nad dvěma formami:
A) Vše psát "odborným jazykem", podrobně, zmiňovat souvislosti (např. pomocí poznámek pod čarou). Dávat si na vypracování záležet, hodně u toho přemýšlet (např. o struktuře), tvořit různá schémata aj. grafická znázornění
B) Vše psát heslovitě a jednoduchým jazykem. Vypíchnout z celé problematiky jen to nejdůležitější, případně nejjednodušší. Vypracovat všechny otázky co nejrychleji
Jaká strategie je podle vás lepší? Nebo je ještě nějaká jiná, zde nezmiňovaná lepší?
Děkuji za rady.
Vypracovávat okruhy (otázky) postupně, jak se opakují v hodině/semináři, a pak se je vzápětí naučit na písemku/zkoušení, které obvykle následuje. Na konci roku tj. na svaťák, už máš všechny otáky hotové a ůžeš v klidu opakovat. Za mě nejlepší metoda, která mivyhovavala (letos jsem maturovala).
A jak budou otázky zpracované? Záleží na tobě, jak ti to vyhovuje, ale já bych si to zpracovala podrobně hned, jak se to opakuje v hodině, je to lepší, máš to ještě v hlavě.
Pokud ti to nevadí, jak to vypadá můžeš si otázky koupit a popřípadě jen doplnit. Já si otázky do zsv taky zakoupila, ale nakonec jsem z nich nepoužila ani jednu, nevyhovovalo mi to.
Pokud máš dobře vedený sešit, můžeš se učit rovou z něho. Já totak dělala v biologii. Nevýhoda je, že většinou není celá otázka pohromadě, ale třeba i ve třech sešitech, ale když si v tom uděláš systém a víš, kde jaká část je, také to také není špatné.
Jinak záleží na škole/učitelovi, některému je jedno, co tam řekneš (hlavně když něco řekneš), druhý chce to, co on učil, záleží mu na tom a nenechá tě mluvit o kdejakých věcech, tudíž nemůžeš použít libovolnou otázku, kterou si stáhneš nebo zakoupíš na netu. Nebo respektive můžeš, ale mužeš si být jistý/jistá, že ten dotyčný učitel se tě zeptá na to "jeho".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.