Dobrý večer, každý den, hned jak přijdu ze školy jdu na půl hodinky na procházku a jdu se učit. Učím se až do večeře, pak se vykoupu a zase se učím, ale nic si nepamatuji... Někdy nad učením strávím i 4h denně, ale další den při testu mám v hlavě úplně prázdno. Takže i na menší testy se proto učím několik dní předem. Nechci takhle trávit celá moje odpoledne, když je tak hezky. Mohl by mi prosím někdo poradit, jak se rychleji učit?
Musíš se naučit učit. Buď to chce dětského psychologa, nebo zkusit zvládnout sama. Už Komenský říkal Škola hrou.
Chce to vše co se učíš převést do nějaké stravitelné formy. Třeba se učím dějepis, tak se kouknu na nějaký film z té doby, nebo přečtu knihu. Čeština, vyjmenovaná slova, udělám si z toho nějakou srandovní větu atd.
Kontaktuj školního psychologa, určitě bude mít tipy na různé postupy. Každý má jiný druh paměťi. Já se třeba z knihy něco naučím, ale jde hůř. Naopak v hodině od učitele naprosto jsem pochytil bez problémů většinu látky. Domácí úkoly byly zas pro mne byly doslova muka. Každopádně celé odpoledne se šprtat nemůžeš, to je kontraproduktivní i kdyby ses naučila. Do začátku můžeš zkusit učivo namluvit na mobil a pustit si ho třeba venku na procházce, v autobuse, doma při nějaké nenáročné činnosti apod. Jsou i výukové weby s různou tématikou. Učit se můžeš s spolužáky atd.
Nepíšeš, do jaké třídy chodíš, ale normální to rozhodně není. Já se učila tak, že jsem si přečetla třeba stránku a pak to nahlas opakovala, dokud jsem to neuměla nazpaměť. Po škole jsem se (minimálně na základce) neucila skoro nikdy (jen na velké písemky), většinou mi to stačilo cestou do školy nebo o přestávce. Na střední už teda ne, tam bylo to množství učiva větší, to už bylo nutné na to kouknout i doma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.