Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak účtovat DPH do zahraničí

Od: naty* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Příklad, mám firmu na opravu automobilů a jsem plátce DPH.

Opravili jsme automobil za dejme tomu 20 000,- toto chci mit čistý zisk proto kdyby odběratel byl v ČR pčipočtu dph 21 % a zaplatí mi 24200,- 4200,- pak odvedu státu.

Jak je to ale ze zahraničím když je zákazník na SK a je plátce dph. Dám mu částku 20 000,- já stáu nic neodvedu a tech 21% zaplatí on? Nebo mu mám dát fakturu na služby bez dph 24200,- a já to odvedu státu.

Moc děkuji za radu nevyznám se v tom.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Faktura v režimu přenesené daňové povinnosti. Daň odvede zákazník.
Tuto větu musí faktura obsahovat. Vy do faktury vyčíslíte 0% DPH. Příjemce faktury pak DPH odvede ve svém státě dle jejich výše.

tc
hodnocení

0x
Slovákovi (plátci DPH) vystavíte fakturu bez DPH. Na ní uvedete, že se jedná o osvobozené plnění, služba poskytnutá osobě v jiném členském státě EU. Slovák odvede slovenskou DPH na Slovensku a pokud službu použije pro svou ekonomickou činnost, tak si DPH zároveň nárokuje.
tc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]