Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, učitelka potřebuje asi zjistit úroveň znalostí žáků po jejich návratu do školy - právo bych ponechal stranou. Učitelka ví, co dělá. Zdravím!
Více jak půl roku jsi se flinkal doma. Z čeho má tak učitelka asi uzavírat známky, když jich tam moc mít nebude.
Kromě toho učitelka musí prověřit tvoje znalosti (i spolužáků) a písemka je nejspíš nejrychlejší způsob jak to udělat u co nejvíce žáků.
Velmi jednoduše: Učitelka má právo kdykoliv ověřovat znalosti svěřených žáků např. formou písemky. Žáci maji povinnost znát učivo a být připraveni tak, aby obstáli u zkoušení či písemky.
za mých mladých let bys dostal hned od učitelky odpověď... "máte se učit průběžně", "klidně můžeme psát i 3 písemky denně" a podobně..tvoje problémy bych chtěl mít...
---
mě teda osobně nejvíc vždycky vytáčelo a dával jsem to dostatečně na jevo když učitelka řekla, že "hodinu ukončuji já a ne zvonění"...to jsem se vždycky silně ohradil a oponoval, že v tomto nemá pravdu...hodinu ukončuje zvonek a na to v té škole je...nejlepší lék byl ignorace jejího proslovu po zazvonění...kor když jsme měli ještě přestávku jen 5min místo 10
Učitelka může zadávat klidně písemky každý den. Byli jste téměř celý školní rok doma, distanční výuka byla různá /někdo byl zodpovědný, jiný méně či dokonce vůbec /. A tak učitelka chce vědět, co umíte, kde je potřeba ještě opakovat či znovu vysvětlit. Měl bys za to být rád, že je učitelka zodpovědná a chce, abyste si odnesli nějaké vědomosti. Takže právo k tomu má. Naopak Ty máš právo na pěkné známky, pokud v písemce nenaděláš chyby. Ale za to máš povinnost se průběžně učit a připravovat na hodiny. Uznej, že to tak je. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.