Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písemky ve školách

Od: biggmajk odpovědí: 7 změna:
Mám dotaz učitelka z matematiky se rozhodla jen tak že budeme psát každý den písemky pořád bez zastavení má na to učitel vůbec právo tady tohle udělat? Děkuji za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x

A proč by neměla? Zajímáš se o práva a své povinnosti znáš? Třeba být připraven na písemku. Pokud povinnosti dodržuješ, nemůže tě rozházet žádná písemka.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, učitelka potřebuje asi zjistit úroveň znalostí žáků po jejich návratu do školy - právo bych ponechal stranou. Učitelka ví, co dělá. Zdravím!

hodnocení

2x

Na gymnáziu jsme s jednou učitelkou psali každou hodinu minipísemku z biologie. Donutilo nás to učit se průběžně a nakonec jsme si to nemohli vynachválit.

Prostudujte si školní řád. Copak my tady známe školní řád vaší školy? Ale silně pochybuju, že by ho učitelka dobrovolně porušovala.

michalverner
hodnocení

2x
Jestli má právo?No on je za to placen jelikož je to jeho práce.

hodnocení

2x

Více jak půl roku jsi se flinkal doma. Z čeho má tak učitelka asi uzavírat známky, když jich tam moc mít nebude.

Kromě toho učitelka musí prověřit tvoje znalosti (i spolužáků) a písemka je nejspíš nejrychlejší způsob jak to udělat u co nejvíce žáků.

Velmi jednoduše: Učitelka má právo kdykoliv ověřovat znalosti svěřených žáků např. formou písemky. Žáci maji povinnost znát učivo a být připraveni tak, aby obstáli u zkoušení či písemky.

krtek6
hodnocení

0x

za mých mladých let bys dostal hned od učitelky odpověď... "máte se učit průběžně", "klidně můžeme psát i 3 písemky denně" a podobně..tvoje problémy bych chtěl mít...

---

mě teda osobně nejvíc vždycky vytáčelo a dával jsem to dostatečně na jevo když učitelka řekla, že "hodinu ukončuji já a ne zvonění"...to jsem se vždycky silně ohradil a oponoval, že v tomto nemá pravdu...hodinu ukončuje zvonek a na to v té škole je...nejlepší lék byl ignorace jejího proslovu po zazvonění...kor když jsme měli ještě přestávku jen 5min místo 10

hodnocení

0x

Učitelka může zadávat klidně písemky každý den. Byli jste téměř celý školní rok doma, distanční výuka byla různá /někdo byl zodpovědný, jiný méně či dokonce vůbec ;)/. A tak učitelka chce vědět, co umíte, kde je potřeba ještě opakovat či znovu vysvětlit. Měl bys za to být rád, že je učitelka zodpovědná a chce, abyste si odnesli nějaké vědomosti. Takže právo k tomu má. Naopak Ty máš právo na pěkné známky, pokud v písemce nenaděláš chyby. Ale za to máš povinnost se průběžně učit a připravovat na hodiny. Uznej, že to tak je. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]