Nejste přihlášen/a.
Nosím brýle, ale na tělocvik si je sundávám, protože se bojím, že mě sejme balón a rozbijí se mi (byly drahý, pro mě i těch 2000 je moc). Prostě nikdo mě nedonutí je nosit v těláku ani náhodou. Jenže pak zase nic nevidím, míč je pro mě jen prapodivná bílá tečka, postavy jen rozmazané fleky ![]()
Jak z toho ven? Napadlo mě jen jít k obvodnímu lékaři a překecat ho, aby mě uvolnil. K očnímu se objednávat kvůli tomu nebudu (navíc jsem tam byl nedávno).
Nápady? ![]()
Mám uplně stejnej problém, nakonec sem to vyřešila tak že je normálně nosim a kašlu na to ... já mam totiž na každym oku 4 dioptrie... horší je to v plavánív bazéně .. hrajem vodní pólo a míč je pro mně jako malá muška :D ty čočky sou dobrej nápad .. nebo si kup nějaký brejle za pár šlupek co budou jenom na ten tělák ![]()
Já myslím, že když nejsi úplně levej, tak si brýle nerozbiješ. Já jsem hrála volejbal dost dlouho a nikdy se mi nestalo, že bych dostala míčem po čuni. To je taková přirozená obrana organismu, že když ti něco letí před obličej tak tam dáš ruce. A při volejbalu, nelítá míč tak rychle, že bys to nestihl. To bys tam musel stát jak tvrdý Y a koukat doblba aby ti někdo míčem rozbil brýle.
Já mám brýle Emporio Armani, a mám s nima úplně stejnej problém...
Kopačákem to schytaly naštěstí jenom jednou ale to byla šupa jak z děla...
Proto na tělocvik nosím kontaktní čočky (kdepak oheň, nebo kolo, to čočky byly největší vynález v dějinách
)
Uznávám čočky jsou celkem drahé ale když to schytáš balonem do hlavy nic se jim nestane ![]()
tohle je ne zrovna povedená fotografie mých brýlí
kdyby se ta fotka povedla, bylo by vidět že jedna ta pacička, na ucho, je mírně ve vzduchu, to je právě z té rány kopačákem ![]()
To je výborný nápad, vůbec mě to nenapadlo, díky...
Nicméně je pravda, že je to drahý a nemám na to peníze... A navíc jen kvůli těláku do toho investovat... to se mi nezdá moc jako dobrý nápad .)
Matthiasi, kup si jednodenní čočky. Počáteční investice je sice velká, ale ten jeden den v týdnu (na tělák) to vydržíš a cena 1 páru vyjde kolem 15Kč.
doplněno 01.01.11 15:51:Ještě doplň, kolik máš dioptrií, jsem taky brejlovec, tak ať to můžu posoudit líp ![]()
Tak vidíš, to jsi na tom ještě líp než já
Nad čočkama zauvažuj. Nemusíš mít zrovna ty jednodenní, klidně i měsíční, a když se o ně budeš dobře starat a udržovat je v hygieně, vydrží ti déle, než prodejce říká. (vyšetření v optice i s prvníma čočkama stojí kolem 300Kč.)
Myslím, že doktor ti kvůli riziku zničení brýlí omluvenku do tělocviku nenapíše.
Radku, my na SŠ taky hráli jen volejbal. Něco, aby u toho učitelka mohla sedět a vypisovat si třídní knihu ![]()
jn, my taky hrajeme právě jen volejball a já u něj nic nevidím ![]()
Ale já teď v květnu maturuju, to ani nevím, jestli se mi vyplatí kvůli tomu kupovat ty čočky
)
Matthias píšete 2 dioptrie tak to mi neříkejte, že bez brýlí jste slepejš. Osobně mám dioptrií víc a vidím i bez brýlí. Ale radu mám sestřina rodina, aktivní sportovci, si všichni nechali oči operovat, počítejte operace 15000 - 20000 jedno oko, spočítejte brýlové obroučky + skla obé kvalitní cca 6000-15000 za rok-dva, čočky na 3 měsíce cca 5000 a více, a pak už se vám operace nezdá drahá a pokud máte víc jak 18let dostanete na ni doživotní záruku. Holka sestry má 16 let a diop. 4 oko + 3,50 oko- dělá judo, gymnastiku a závodně plave bez brýlí až nyní má čočky, té lékař operaci vypluvil právě proto, že by nedostala doživotní záruku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.