Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloh a opakující se slova

Od: merlina odpovědí: 2 změna:
Ve slohovce se mi dost opakuje slovo lidé a spojka a. Nevíte prosím, čím bych to mohla nahradit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Slovo "lidé" lze v pohodě nahradit.

Lidé se shromáždili u vchodu. Velká část, většina, všichni, ostatní...se shromáždili u vchodu. Pokud píšete o nějaké skupině lidí konkrétně, místo lidé můžete psát: sportovci, žáci, zaměstnanci, kamarádi...

Spojku a lze nahradit jinými spojkami.

Byla tam Jana a já. Byla tam Jana i já. Pršelo a tak jsem rychle běžela domů. Běžela jsem rychle domů, protože pršelo. Šla jsem na smluvenou schůzku a nikdo tam nečekal. Šla jsem na smluvenou schůzku, ale nikdo tam nečekal.

Text v češtině je velice tvárný, všechno se nechá zaměnit a upravit. I tady jsem přišla na jinou možnost: všechno se nechá zaměnit, případně upravit. Chce to si s tím jen pohrát a promyslet, co vypadá líp. Jaga.

merlina
hodnocení

Děkuji vám za odpověď, pokusím se takto nahradit, co půjde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]