Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jsem žák 3. ročníku SŠ a brzy se na naší škole budou konat ústní maturitní zkoušky. Standardní maturitní zkouška je samozřejmě podle zákona veřejná, to je zřejmé, můj dotaz se však vztahuje na maturitu v dnešní "covidové" době. Smím já, jakožto veřejnost, se přijít podívat na maturity, nebo je to kvůli nějakému opatření letos omezené/zakázané? Prošel jsem internet a nikde jsem jednoznačný výklad toho, co se mění a co ne, nenašel. Za odpověď na tuto otázku předem děkuji.
Od 24. 5. je počet osob v místnosti během maturitní zkoušky omezen na 50. Účast na maturitní zkoušce bude podmíněna negativním výsledkem testu na Covid-19. covid.gov.cz/... Je ale možné (nevím), že ředitel školy má kompetenci tento počet omezit.
Díky moc za odpověď, něco takového jsem hledal. Opravdu to vypadá (i podle mého hledání), že ve finále bude počet skutečně omezen ředitelem s tím, že horní hranice je těch 50 lidí v místnosti (což se do běžné zkušební třídy ve škole stejně nevejde) a předpokládám (aspoň z toho, co bylo částečně sděleno v mé škole), že ten výsledný počet bude v řádu jednotek (kvůli zachování rozestupů, hygieně apod.).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.