Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zůstatek na účtu

Od: bruno odpovědí: 5 změna:

Zdravím, jak určím zůstatek u př. 2.42?

Když ty částky sečtu a odečtu, tak dostanu 8940 Kč. Pak mám odečít 4x50 Kč?

Zůstatek na účtu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bylo by dobré vědět, jako látku probíráte. Z otevřené učebnice tipuju, že to jsou úroky. V tom případě bude potřeba vypočítat úrok z každého zůstatku po každé změně.

xx*
hodnocení

2x

Výpočet jsem provedl dle ACT/360 (francouzský standard). Každý měsíc má skutečný počet dní (ACT) a rok má 360 dní v roce.

Zůstatek na účtu #2
bruno
hodnocení

Aha.podle výsledků je to OK. Těch 50 Kč musím odečítat přesně v ty dny? To nemůžu až úplně nakonec?

Zkusil jsem to tak,akorát nevím, jak se počítají ty dny. Když Vám to vyšlo, tak to bude ten francouzský standart.

31.8. nezapočítávám, tedy počet dní od 1.9. do 17.9. (17 dní)? 18,19,16,11,11 dní?

Zůstatek na účtu #3
xx*

Počet dní = D2 – D1 (rozdíl datumů).

Poplatek za vedení se strhává k poslednímu dni v měsíci. Úrok dle vašeho zadání se připisuje k poslednímu dni v roce. Jinak zadání může být, že se úrok připisuje každý měsíc, čtvrtletně či půlročně.

Ještě malá poznámka k pravopisu: správně se píše standard, nikoli standart.

bruno
hodnocení

A na výpočtu se něco mění?

Dosadil jsem tedy ty počty dnů a vyšel mi úrok po zdanění 19,622 Kč.

8940+19,622-200 = 8759,6 Kč...někde to mám blbě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]