Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dali někomu maturitu z lítosti?

Od: aaanonym* odpovědí: 11 změna:

Jak moc težké je odmaturovat na 4?
Během roku jsem se vůbec neučila a celé 4 roky na gymplu jen tak proplouvala, didakťáky jsem nějakým zázrakem myslím zvládla ale teď mě čeká maturita z 3 předmětů, vůbec jsem se na to ještě nepodívala a už mám jen 4 dny. Nic o tom nevím, doufám že mi to dají z lítosti. Bohužel jsem neměla vůbec motivaci se učit. Chci se zeptat, kolik toho je teda třeba tak řict na 4 a jestli je tu někdo komu maturitu dali ppravdu ze soucitu? A taky, co myslite že se stane, až uvidí že nevím ani úplné základy.
děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Na maturitu jsem se učila nejen já, ale i ostatní spolužáci. Pokud jsi na tu školu snad neměla, měla jsi zvolit nějaký učňák. Proč tam zbytečně sedět jak bůček na pekáči, neučit se a zabírat zbytečně místo chytřejším?

Jestli jsou dnešní mladí stejní jako Ty, tak potěš koště. Neměla jsi motivaci se učit, nebudeš mít motivaci ani pracovat, shánět si místo...Jsi člověk, který by se chtěl jenom vézt. Co vlastně od života očekáváš?

Pokud Ti dají maturitu ze soucitu, zasloužil by si ji pak i Pepek Vyskoč. To budeš jednou čekat, že Ti ze soucitu dají místo manažerky za 100 tisíc měsíčně? Svatá prostoto.

Nikdy jsi neslyšela nic o tom, že člověk si musí každý úspěch zasloužit? *zed* Teprve potom je na sebe hrdý. Jaga.

saltmeetwound
hodnocení

4x

Zdravím, záleží, jací jsou učitelé a jaký s nimi máte vztah. Pokud jste na to čtyři roky kašlala ve smyslu že jste se nechtěla učit a dávala jste najevo, že je vám škola vlastně dost volná (a kamenem úrazu nebylo to, že by vám daný předmět nešel) je možné, že vám to učitelé osolí. A proč ne, že jo, plat v práci taky dostáváte za to, že makáte a ne z lítosti.

Spolužák školu dost flákal, ani ve čtvťáku na maturitní seminář moc nechodil, z vytažený otázky údajně neposkládal ani ten základ a na poprvý maturitu neudělal. Takže na soucit bohužel nespoléhejte, ale záleží na pozadí. Pokud vám ten předmět "jenom" nešel, učitelé vás možná podrží. Pokud jste na školu kašlala, můžou vás (právem) potopit.

Jak se třeba říká, že učitelé vždycky radí, tak u nás to fakt neplatilo. My jsme si vytáhli otázku, učitelé se jenom zeptali, jestli otázce rozumíme, sedli jsme si s papírem a propiskou, učitelé nás potom zavolali na místo, nikdo nám neradil. Krom sdělení tématu otázky a dotazu, jestli otázce rozumíme mezi námi během psaní přípravy neproběhla žádná interakce. Z vlastní zkušeností tedy říkám, že nepočítejte ani s lítostí, ani s tím, že by vám během přípravy radili.

hodnocení

0x

Já jeden předmět nedával ale vůbec. Naučil jsem se proto jednu jedinou otázku s tím, kdyby se mě zeptali : A víte aspoň něco? No a vytáhl jsem si jí...paní profesorce která mě na ten předmět měla úplně spadla brada. Žák který byl na propadnutí exceloval.

liska5

*alene*No není to školství úžasný?! *smich*

Já bych Vám ale za 1 nedala, to s přihlédnutím na celoroční práci. A aby to nebylo tak jednoznačné, dala bych Vám doplňující otázku, na které byste ztroskotal. Nejen aby komise sklapla, ale i Vy si uvědomil, že mám cit a odhad...*smich*

Naštěstí jste tam neseděla *smich*. A co byste z toho měla? I tak bych se v životě uplatnil. Dodnes jsem maturitu nikde neprokazoval.

liska5

To je humor!*smich* Kdybyste byl moje třída, tak bych nezasahovala, naopak bych i nenápadně napověděla.*zmateny**klik*To abych měla co nejvíc úspěšných*jasne**frajer**tuc**frajer**zdravi*

hodnocení

0x

Samozřejmě. V dnešní době dostane maturitní vysvědčení každý, kdo je zapsaný.

111®
hodnocení

0x
Pustili tě k maturitě?
liska5

Přesně tak, já bych takovou nepustila.

Naposledy jsem ale seděla u maturit před 15 lety. Tuším, že té benevolence ještě přibylo, snad i vinou covidu.

@liska U maturit možná, ale u přijímaček bylo synovi vyznamenání ze školy na nic. Všichni dostali 10 bodů. Naštěstí byl 51 ze 400, tak se dostal. /chlubím se/. *ua*

liska5

Tak to Ringo gratuluji! Znám ten pocit. *placni* Mně teď přijali dva vnuky na střední a jeden se umístil krásně v krajs.olympiádě z matiky. Taky se dme pýchou má babská hruď.*zdravi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]