Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stereometrie, objemy koule?

Od: anonyyym odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli následující příklad má řešení (myslím, že nemá), případně jak by se k němu došlo.

priklad

Jestli jsem pochopil zadání, tak objem měděné části přeci nemůže být větší než objem koule, že?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Z hmotnosti a hustoty můžete vypočítat objem plné koule. Podle mě je průměr té plné koule větší než 8,5 cm, takže úloha opravdu nemá řešení.

Jinak postup by byl jasný: neznámou je průměr vnitřní koule. Rozdíl objemu vnější a vnitřní koule je objem mědi a z objemu mědi a hustoty lze vypočítat neznámou. Ale to se mi nechce, na ověření vaší teorie stačí to, co jsem napsala v 1. odstavci.

hodnocení

3x

Vonkajsi priemer je znamy. Material ma nejaku hrubku a teda povedzme, nech vnutorny priemer je o centimeter mensi. Rozdiel objemu vonkajsej a vnutornej gule je objem medi. To vynasobime jej hustotou a mame hmotnost gule.

Vy postupujete opacne, hladajte zo znamej hmotnosti a hustoty objem.

EDIT : aj uplne plna gula ma menej kg, ako je v zadani. Priklad teda obsahuje nejaky nespravny udaj, mozno je 8.5 cm polomer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]