Nejste přihlášen/a.
Měli jsme udělat povídku na 200 slov. Téma povídky mělo být úlovek a zajímalo by mě, jak byste to oznámkovali, popř. co tam mám za chyby atd. (jsem v 2. ročníku OA)
Jezdil jsem o prázdninách za svým strýcem na venkov do malé vesničky na Šumavě, byly tam lesy, louky, řeka, všechno co člověku dělá radost a pohodu. Strýc byl vstřícný člověk a proto jsme měli spolu hezký vztah. Všechno mi vysvětlil a dobře jsme si rozumněli. Byl velký rybář a snažil se mne to naučit. Chodili jsme často na řeku s několika pruty. Jednou jsme šli na ryby a nahodili jsme pruty. Dlouho nic nezabralo. Už jsme chtěli jít domů s ostudou. Najednou ale velký trh jednoho prutu a už jsme úlovek tahali z vody. Moc to nešlo, byla to asi velká ryba. Strýc mne požádal o pomoc s prutem, hybali jsme s ním doleva doprava, ale z vody jsme nic nevytáhli. Chtělo to loďku, kterou by se dalo přiblížit k úlovku a vytáhnout ho, ale tu jsme neměli. V dálce nás sledoval další rybář a z kolegiality přišel blíže. Tak jsme za prut vzali všichni tři, prut se prohýbal div, že nepraskl. Najednou se zdálo, že přeci jenom ryba povoluje a dá se vytáhnout. Ještě více jsme všichni tři zabrali, prut se prohýbal, struna napínala. Najednou se zdá, že něco vylézá z vody. Proboha co to je? Velký úlovek - krabice od televizoru!
Pavle, opravte si ještě ROZUMĚLI (BEZ N). Zkuste to trošičku přepsat, ubrat sloveso "být" - Jednou JSME šli na ryby a nahodili JSME pruty. Chtěli JSME jít domů... a už JSME tahali úlovek z vody. Navíc u konce kombinujete minulý čas a přítomný - buď pište v minulém (najednou se zdálo, že něco vylézá z vody), nebo celé v přítomném (to by tomu podle mě dodalo šťávu).
Co se týče známky... Za pravopis ode mě máte za 3, a sloh tak za 2, ale ještě na to mrkněte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.