Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak byste oznámkovali tuto slohovku?

Od: pavelmoravec odpovědí: 12 změna:

Měli jsme udělat povídku na 200 slov. Téma povídky mělo být úlovek a zajímalo by mě, jak byste to oznámkovali, popř. co tam mám za chyby atd. (jsem v 2. ročníku OA)

Jezdil jsem o prázdninách za svým strýcem na venkov do malé vesničky na Šumavě, byly tam lesy, louky, řeka, všechno co člověku dělá radost a pohodu. Strýc byl vstřícný člověk a proto jsme měli spolu hezký vztah. Všechno mi vysvětlil a dobře jsme si rozumněli. Byl velký rybář a snažil se mne to naučit. Chodili jsme často na řeku s několika pruty. Jednou jsme šli na ryby a nahodili jsme pruty. Dlouho nic nezabralo. Už jsme chtěli jít domů s ostudou. Najednou ale velký trh jednoho prutu a už jsme úlovek tahali z vody. Moc to nešlo, byla to asi velká ryba. Strýc mne požádal o pomoc s prutem, hybali jsme s ním doleva doprava, ale z vody jsme nic nevytáhli. Chtělo to loďku, kterou by se dalo přiblížit k úlovku a vytáhnout ho, ale tu jsme neměli. V dálce nás sledoval další rybář a z kolegiality přišel blíže. Tak jsme za prut vzali všichni tři, prut se prohýbal div, že nepraskl. Najednou se zdálo, že přeci jenom ryba povoluje a dá se vytáhnout. Ještě více jsme všichni tři zabrali, prut se prohýbal, struna napínala. Najednou se zdá, že něco vylézá z vody. Proboha co to je? Velký úlovek - krabice od televizoru!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pavle, kolik je ti let? Do které třídy chodíš? *hej*Jinak budu hodnotit kluka z páté třídy a jinak sedmnáciletého gymnazistu.

pavelmoravec
hodnocení

2 ročník obchodní akademie, to už jsem psal ale úplně nahoře v začátku!

alf*

no co, plán překročil o tři slova, ty dvě hrubky si opraví ...

pavelmoravec
hodnocení

Jo jasně, ale jestli je to povídka, nebo ne a ty dvě hrubky jsou kde?

hodnocení

0x
Babko, navštěvuje 2. ročník Obch. akademie. Teda kdysi jsme tu zkratku OA tak překládali. Dnes bych si tipl, že píše z počítače ve škole nebo na internátě. Jen mne mate pomyšlení, že jsou svátky a měl by být doma. Jak to vlastně je, Pavle? Kde jsi?
Jinak není to špatné, po učesání by si to zasloužilo lepší známku.
Mnoho jiných spolužáků nedokáže dát kloudně dohromady ani opis ranního vstávání...

amlim*
hodnocení

0x

Nejsem učitelka, moje hodnocení je shovívavé.Vaše slohová práce se mi vcelku líbí.Ty chybky tam sice jsou, ale má to děj.Moje hodnocení 1/2 *palec*

pavelmoravec
hodnocení

Díky, mohla byste mi říct, kde ty chybky v tom textu najdu?

amlim*

hýbali...všechno vysvětlil...prohýbal, div že nepraskl...Proboha, co to je?...

buss
hodnocení

0x

Hodnocení takových věci je vysoce subjektivní, ještě tak pravopis, čárky za slovy... málo emocionální.

lidus*
hodnocení

0x

Učila jsem na střední šklole ale ne ČJ, já osobně bych dala 3.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Pavle, opravte si ještě ROZUMĚLI (BEZ N). Zkuste to trošičku přepsat, ubrat sloveso "být" - Jednou JSME šli na ryby a nahodili JSME pruty. Chtěli JSME jít domů... a už JSME tahali úlovek z vody. Navíc u konce kombinujete minulý čas a přítomný - buď pište v minulém (najednou se zdálo, že něco vylézá z vody), nebo celé v přítomném (to by tomu podle mě dodalo šťávu).

Co se týče známky... Za pravopis ode mě máte za 3, a sloh tak za 2, ale ještě na to mrkněte.

sasaba
hodnocení

0x

Ještě bych ubrala krátké věty, vždy to jde nějak rozvinout, či spíše kvůli počtu slov spojit s jinou větou. K tomu aby byl sloh více dynamický a více upoutal pomůže třeba řečnická otázka, výkřik, jednočlené věty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]