Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je evidenční a registrační číslo to sáme? (PŘ na SŠ)

Od: student odpovědí: 8 změna:

Zdravím,dnes se zveřejnily výsledky přijímacího řízení na stránkách školy kam se hlásím. Na pozvánce k JPZ mám "Evidenční číslo přihlášky: 152" a na výsledkové listině je mé číslo (152),ale tam se o tom mluví jako o "Registračním číslu". Nejsem si jistý zda je to to samé,ale doufám že ano. Pokud ano, byl jsem přijat. Počet bodů podle mě sedí a jiné číslo či kód nám nedávali.

(152 je jen příklad)

Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Nejspíš to bude totéž, neboť evidovat a registrovat mají skoro stejný význam.

Byla by to ale technická chyba, a ptala bych se na té které škole, proč Vás znejisťujíí dvěma výrazy.

student
hodnocení

Na internetu a známých jsem se ptal a také mi řekli že to asi bude ono,ale pro jistotu zítra na školu máma zavolá. Děkuji za odpověď.

ladis*

A to je zvláštní škola? Pardon teda pomocná?
já že jsi tam neumíš zatelefonovat sám !? Kolik ti je?

ladis, tak dotaz byl psaný někdy v deset večer. pokud to byla doba, kdy se výsledky tazatel dozvěděl, tak už nemá zrovna velkou šanci, že by se (teď hned okamžitě) dovolal do školy a mohl si o číslech popovídat s kompetentním člověkem ;) sama mám doma deváťáka a ty skoro tři týdny do výsledků jsou k nepřečkání. taky jsem dneska na stránky škol opakovaně lezla, i když na obou byla zcela jasná informace, že výsledky dodají až zítra (ale co kdyby si to rozmysleli a dali je dřív, že jo). mám zkušenost, že výsledky se mohou objevit klidně i v průběhu noci.

jinak moje zkušenost: škola používá pojem "registrační číslo", CERMAT používá pojem "evidenční číslo". ta čísla jsou shodná. tazateli gratuluji k přijetí :)

ladis*

Reagoval jsem toliko na větu: "ale pro jistotu zítra na školu máma zavolá"

Jakože chlapeček si rád pospí, nebo proč si nemůže zavolat sám?! Prostě mamánek A ještě se tím pochlubí?

jo takhle, to jsem přehlídla. ale tak to bych chápala. chlapci je 14-15 let, což sice na jednu stranu není málo, ale na stranu druhou sám si ani přihlášku na střední podepsat nemůže, potřebuje na ní mít i podpis rodičů. zcela chápu tu nejistotu, co si už ve vztahu k nové škole může dovolit sám, a k čemu ještě potřebuje rodiče :)

ladis*

Ja v 15 nejen sam volal, ale i za hranice jezdil, sam na vlastni pest :) Dnes? Snad i v 15 rodice vozi autem decka pred skolu, aby se jim neco cestou nestalo :)

no jo, je jiná doba. za hranice patnáctileté dítě nejspíš samo může, to asi jo. ale na přihlášku na střední podpis rodičů potřebuje, na zápisový lístek taky a konečně, i ty zameškané hodiny mu rodič bude ve škole omlouvat až do osmnácti. a jsou základky, kde ani ten zápisový lístek dětem do rukou nedají, pouze rodičům. není se co divit, pokud jednání s novou školou nechávají budoucí studenti taky na rodičích. však oni si pak v září za pár dní zvyknou ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]